Napindító gondolat – 07.14.

Semmi sem rémíti meg és vonzza az embert annyira, mint az ismeretlen: majdnem mindentől félünk, ami új, közben folyamatosan felfedezünk, feltalálunk, meghódítunk. Nyáry Krisztián a Hamu és Gyémánt magazin legújabb lapszámában kifejti, hogyan alakíthatunk az ismeretlenhez való viszonyunkon.


Eltérni a megszokottól

Hamu és Gyémánt

„Antropológiai tény: az ember akármennyire is a környezete változásaihoz alkalmazkodni kész, adaptív lény, az ismeretlentől való félelem alapvetően meghatározza viselkedését. Mindkét tulajdonságunk segített abban, hogy hatékonyan adhassuk át genetikai örökségünket a következő generációknak. Azaz a túlélésben. Az alkalmazkodáshoz kockázatvállalás, tehát bátorság kell, az ismeretlen veszélyek elkerüléséhez óvatosság, magyarul némi gyávaság. E kettő együtt jó evolúciós stratégiának bizonyult" – írja a Hamu és Gyémánt magazin cikkében Nyáry Krisztián.

A teljes cikk a Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszámában olvasható.

Hamu és Gyémánt magazin már az újságárusoknál!

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma július 8-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk