white tablet computer turned on displaying game

A Disney két különböző szolgáltatással is képviselteti magát a listán.


A Variety friss adatai alapján érdemes egy pillantást vetnünk a streaming háború jelenlegi állására. Nem túl meglepő módon a legrégebbi szereplő, a Netflix vezet továbbra is 207,6 millió fizető feliratkozóval világszerte. Az Amazon Prime Video követi 175 millióval, annyira durván nem lemaradva.

A harmadik a Disney+, ami 103,6 millió feliratkozóval büszkélkedhet egyelőre, de ha figyelembe vesszük azt, hogy viszonylag friss még és számtalan helyen, mint például Magyarországon se elérhető egyelőre. Szóval ha majd hasonló lefedettsége lesz globálisan, mint az Amazonnak és a Netflixnek, akkor komoly versenytárs válhat még belőle.

Ezután viszont óriási szakadék következik, ugyanakkor ezeket a számokat mind erősen befolyásolják az szolgáltatások elterjedtsége és hozzáférhetősége globálisan. Az AppleTV+ mindössze 42,6 milliónál tart, a tavaly indult Peacock pedig csak az Egyesült Államokban 42 milliónál. Ezt követi a szintén a Disney által tulajdonolt Hulu.

A szintén tavaly indult HBO Max 40,6 milliónál tart csak az Egyesült Államokban. Valószínűleg ha összeadnánk az HBO Go számaival, ami a térségünkben is van helyette, sokkal jobb lenne a mutató és ők lennének a negyedik nagy versenyző ebben a csatában. A tervek szerint idén valamikor lecserélni nálunk is a Got a Max, akkor majd lényegesen nagyobb számokat fognak produkálni. A sort a Paramount+ zárja, ami nagyjából 9 milliót húzott be röpke pár hónap alatt, mióta átvette a CBS All Access helyét.


A figyelmetekbe ajánljuk