5 emlékezetes thriller, amit a Netflixen is megtalálsz

Borzongás és feszültség. Sokan szórakozás céljából az előbb felsorolt érzésekre vadásznak egy keményen végigdolgozott nap után. A horrorfilmek és a thrillerek tökéletesen kielégítik a nézők ilyesmi vágyait, ez okból az alábbi cikkben 5 olyan alkotást mutatunk be, amelyeket a Netflixen is könnyedén megtalálhatsz.


Démonok között (2013)

James Wan ikonikussá vált filmje sokak szerint egyfajta alapkő lett a horror műfajában. Az Ed és Lorraine Warren feljegyzésein alapuló sztori középpontjában egy elhagyatott tanyasi házba költöző család áll, akik egyre félelmetesebb paranormális jelenségeknek lesznek elszenvedői.

Mikor az ötgyermekes família beköltözik a házba még nem sejtik, hogy egy másik személy is él a tanyán, akinek nagyon nem tetszenek az új lakók és a rejtélyes entitás ezt egyre agresszívebb húzásokkal igyekszik a tudtukra adni.

A kétségbeesés következtében a család a paranormális ügyek nyomozóit is felkeresi, azonban úgy tűnik, hogy a sokat látott detektívek sem bírnak el a démonikus lénnyel.

Interjú a vámpírral (1994)

Az Interjú a vámpírral című filmben csak úgy hemzsegnek a világsztárok. A '90-es évek két bálványa, Tom Cruise és Brad Pitt mellett a kor egyik legígéretesebb fiatal színésznőjének számító Kirsten Dunst is tiszteletét teszi a filmben, de a legendás Antonio Banderasról se feledkezzünk meg.

A történet folyamán egy riporter nem hétköznapi interjúalanyra bukkan. Louis - aki történetesen vámpír - elmeséli az újságírónak a 200 évvel ezelőtt kezdődő életét, beleértve a vérszívóvá változását, Lestattal (Tom Cruise) való megismerkedését és azt, hogy miként élte meg testközelből a történelem nagy változásait. Lestat és Louis sok éven át városról városra vándoroltak, később csatlakozott hozzájuk az örökifjú Claudia is (Kirsten Dunst). Louis azonban elhatározta, hogy az életben maradás érdekében nem fog többet gyilkolni és ebből komoly bonyodalmak alakulnak a történet folyamán.

A filmet nem olyan régen Benedek Ágota is megnézte, aki a Hamu és Gyémánton futó (nem) filmes vlogjában azt is elárulta, mit gondol Brad Pitt alakításáról.

Annabelle (2014)

Az Annabelle a cikkben már említett Démonok között című film folytatása, amely az előző filmből kimaradt történeteket meséli el. John Form a terhes feleségének, Miának egy régi, mégis csodálatos babával kedveskedik, ám a nagy öröm nem tart sokáig.

A családot egy rejtélyes sátánista szekta támadja meg, ám az incidens következtében olyan erőket szabadítanak fel, amelyek létezéséről egészen addig sejtelmük sem volt. A rémisztő következmények innentől kezdve borítékolhatóak és természetesen a baba is nem egyszer ránk hozza a frászt.

Mi (2019)

Az elmúlt időszakban a thrillerfilm készítésben egyre nagyobb teret nyertek maguknak azok a filmek, amelyek sokkal inkább az emberi lélektanra mennek rá, mintsem az ijesztgetésre. A Mi című film is a thriller ezen válfajához tartozik.

A mozi a klasszikus sémák mellett komoly társadalmi és morális problémákkal is foglalkozik, amely a rendező, Jordan Peele névjegyévé válik lassan.

A sztori szerint egy család a tengerparti házukban tölt néhány szabadnapot a barátaik körében. Az anyát azonban egyre jobban gyötrik a gyermekkori traumái, paranoiddá válik, ám a félelmei nem alaptalanok. Egy nap a családra saját démonszerű hasonmásai támadnak és ez elindítja a nézőket a meredek, kacskaringós érzelmi hullámvasúton.

Vaksötét (2016)

A magyar sajtó pár évvel ezelőtt rendkívül sokat foglalkozott ezzel a mozival két okból kifolyólag is: a film jelentős részét hazánkban forgatták, emellett az egyik kulcsszerepet a rendkívül tehetséges magyar színésznő, Törőcsik Franciska játszotta.

A Vaksötét cselekménye szerint néhány tinédzser egy anyagilag igencsak kifizetődő betörést akar végrehajtani egy vak háborús veterán házában. A fiatalok úgy gondolják, hogy a férfi állapota miatt könnyedén végigviszik a tervüket, ám az egykori katona közel sem olyan magatehetetlen, mint azt előzőleg gondolták.

Szerző: Bódis Tamás

A figyelmetekbe ajánljuk