Akkor itt álljunk meg egy szóra!

Mint arról mi is írtunk, a Netflix új, Millie Bobby Brown főszereplésével készült Enola Holmes-ában bár felbukkan a legendás detektív, Sherlock Holmes, a főszerep ezúttal kevésbé ismert kishúgáé, Enoláé. A film miatt ugyanakkor lehet, hogy bíróságra kell mennie a streaming cégnek, a történetet megíró Arthur Conan Doyle műveinek jogutódjai ugyanis keresetet nyújtottak be a cég ellen szerzői jogaiknak megsértése okán.

Mint a keresetben írják, bár Arthur Conan Doyle 1923 előtti művei 2014 óta köztulajdonnak számítanak, az író csak az I. világháború horrorja után kezdte el érzésekkel felruházni Sherlock Holmes figuráját, szóval az, hogy a nyomozó aggódik kishúga miatt, már a későbbi művek terméke.

2015-ben már hasonló okokból a Mr. Holmes című filmet is perelték, akkor peren kívül megegyeztek a film gyártóival – írja az A.V. Club.


Friss

Getty Images Hungary

Na jó, de mi kell a tökéletes mézeskalácshoz?

Ha karácsony, akkor – a zserbó és bejgli mellett természetesen – mézeskalács. És persze, ahány ház, annyi szokás, de vajon létezik-e tökéletes recept? Vagy olyan, amelynek köszönhetően szinte azonnal puha lesz ez a „karácsonyízű" puszedli?

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk