Akkor itt álljunk meg egy szóra!

Mint arról mi is írtunk, a Netflix új, Millie Bobby Brown főszereplésével készült Enola Holmes-ában bár felbukkan a legendás detektív, Sherlock Holmes, a főszerep ezúttal kevésbé ismert kishúgáé, Enoláé. A film miatt ugyanakkor lehet, hogy bíróságra kell mennie a streaming cégnek, a történetet megíró Arthur Conan Doyle műveinek jogutódjai ugyanis keresetet nyújtottak be a cég ellen szerzői jogaiknak megsértése okán.

Mint a keresetben írják, bár Arthur Conan Doyle 1923 előtti művei 2014 óta köztulajdonnak számítanak, az író csak az I. világháború horrorja után kezdte el érzésekkel felruházni Sherlock Holmes figuráját, szóval az, hogy a nyomozó aggódik kishúga miatt, már a későbbi művek terméke.

2015-ben már hasonló okokból a Mr. Holmes című filmet is perelték, akkor peren kívül megegyeztek a film gyártóival – írja az A.V. Club.


Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk