photography of astronaut standing beside rock formation during daytime

A NASA embereket keres egy 1 éves Mars-szimulációhoz

A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy részt vesznek egy 1 éves kísérletben, amiben olyan körülmények közt kell boldogulniuk, mintha a Marson lennének.


Egészen különleges és embert próbáló kísérlethez keres embereket a NASA. Mesterséges eszközökkel olyan körülményeket teremt, mint amilyen a Marson fogadná az embereket és alanyokat keres, akik hajlandóak egy évig ezek között a körülmények között élni.

Ez alatt az érteni, hogy ugyanúgy szembe fognak nézni olyan problémákkal, amikkel az asztronauták is szembenézhetnek a vörös bolygón, például erőforráshiány, Földhöz képest való időeltolódás kommunikációs szempontból, vagy éppen az eszközeik meghibásodása.

A kísérlet célja, hogy a tapasztalatok összegzésével jobban fel lehessen készíteni rá a jövő űrutazóit, hogy mi vár rájuk a Marson, ha esetleg hosszabb időre szóló küldésre repülnek oda. Grace Douglas, a NASA kutatója ezt mondta:

A szimuláció a Földön segít megérteni és megoldást találni olyan fizikai és mentális kihívásokra, amikkel az asztronauták szembesülnek majd, mielőtt még elindulnának.

30 és 55 év közötti embereket keresnek, akinek van valamilyen végzettségea tudományos-technológiai tudományágak területén, ugyanakkor az is kitétel, hogy csak olyan jelentkezhet, aki az Egyesült Államok állampolgára Ugyanakkor aki ezeknek megfelel, az simán csak jelentkezhet a NASA weboldalán.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk