Egy angol városban nem kegyelmeznek a nyugágyaknak

Egy angol városban nem kegyelmeznek a nyugágyaknak

Az angliai Bournemouth városának vezetése betiltotta a tengerparti napágyakat, mivel attól félnek, hogy a lakosok fegyverként használnák azokat.


Egy Vikki Sade nevű helyi képviselő furcsa problémára lett figyelmes nemrégiben. Miután városszerte eltűnt az összes bérelhető nyugágy, úgy döntött a következő városi ülésen megérdeklődi, hogy ugyan hová kerültek az ülő alkalmatosságok, a válasz pedig hatalmas döbbenetet váltott ki belőle – írja az Independent.

Sade úgy gondolta, hogy az ügyben illetékes képviselőtársa a Covid miatti korlátozásokra fog hivatkozni, ám a válasz ennél jóval meglepőbb volt. A napágyakat azért kellett eltávolítani, mert a múlt szezonban megszaporodtak az erőszakos incidensek, mikor a korlátozások ellenére tömegek vonultak le a tengerpartra, akik közül sokan nem akarták betartani a szükséges előírásokat.

Emiatt a városi tanács úgy döntött, hogy ebben az idényben, a több mint 3500 napágy a raktárban marad, nehogy fegyverként használják azokat a személyzet ellen. A képviselőnő egyébként annyira meglepődött ezen a válaszon, hogy háromszor is visszakérdezett, mivel azt hitte, hogy rosszul hall.

Drónfelvétel Bournemouth városának tengerpartjáról.

Robert Bye, Unsplash

Sade így nyilatkozott az eset kapcsán:

Nem emlékszem olyan esetre, hogy az emberek nyugágyakkal verekedtek volna. Még ha ez így is történt, akkor sem szabadulhatunk meg csak úgy a nyugágyaktól, hanem inkább növeljük a biztonságot, vagy járőrözzenek rendőrök a strandon

- mondta.

A tanács szóvivője elmondta, hogy mikor megtervezték a szezont, úgy határoztak, hogy nem adják ki idén a nyugágyakat, ezt a döntést legfőbbképpen a látogatók és a munkatársaik érdekében hozták meg.

A járvány tavaly sok gondot hozott a felszínre, a strandok túlzsúfoltsága és az ebből adódó problémák pedig arra késztettek minket, hogy ezeket a változtatásokat meglépjük

- folytatta.

Sade szerint a város komoly anyagi veszteségeket szenvedhet a nyugágyak megvonása miatt, mivel a 3,5 fontos ( 1500 forint) bérleti díj mellett úgy számolt, hogy Bournemouth körülbelül 200 ezer fonttól (több mint 80 millió forint) esik el ebben a szezonban.

A figyelmetekbe ajánljuk