A rengeteg anyaggal kísérletező Anna Santos egy salamancai művésznő, akinek alkotásaiban fiatal lányok portréi jelennek meg elképesztő színgazdagsággal.


Ana Santos gyakorlatának középpontjában a felfedezés iránti elkötelezettség áll. A salamancai illusztrátor többféle médiumot egyesít, munkája az akvarelltől, a tintaalapú rajzolástól és a digitális festéstől a hímzésig és kerámiáig terjed ─ olvasható a Colossal hasábjain.

"A folyamat élvezése nagyon fontos, és a tévedésekre való nyitottság váratlan eredményeket hozott, amelyeket nagyra értékelek"

─ nyilatkozta a művésznő.

Santos általában papíron kezdi megrajzolni a több réteget tartalmazó alkotásokat, melyeket aztán átvisz egy képszerkesztő programba és digitálisan fejezi be őket. Az így kapott portrék kifejezőek és összetettek, az érzelem, a fantázia és a természet elemei mind-mind fellelhető rajtuk:

"Varázslatosnak tűnik számomra, hogy a néző nyitott a szabad és személyes értelmezésre, és hogy ezt sajátjának éli meg".

Santos illusztrációinak eredeti példányait és lenyomatait megvásárolhatjuk weboldalán keresztül, Instagram-fiókján át pedig követhetjük legújabb projektjeit.

Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk