A 92. Ünnepi Könyvhetet idén őszre halasztották a szervezők.


Míg a 91., 2020-as Könyvhét online került megrendezésre, a 2021-es, 92. Ünnepi Könyvhetet szeptember 2. és 5. között rendezik meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése döntése alapján.

Az eseménynek a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területe fog helyszínként szolgálni.

Múlt hét szerdán ülésezett a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége és hozta meg a döntést.

A meghozatalkor számításba vették a jelenleg hatályos járványügyi előírásokat, valamint a Könyvhéten részvételét jelző könyvkiadók véleményét is.

Az MKKE fokozott figyelmet fog fordítani a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára. Maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készülnek az őszi eseményre.

A könyves ünnep a korábban megszokott teljes hetes élményt igyekszik nyújtani. Könyvújdonságok, könyvbemutatók, gyerekprogramok és szerző-olvasó találkozók szerepelnek a repertoárban.

(Forrás: Fidelio)


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk