Az ajtó és a Pilátus után Szabó Magda regényei közül most a Für Eliset fogják filmre vinni.


Dombrovszky Linda filmrendező másodjára készül képernyőre vinni Szabó Magda könyvet. A Pilátus című, 1963-as regényből 2019-ben jelent meg rendezésében filmadaptáció.

A Szabó Magda művekből készült televíziós alkotások eddig nagy sikernek örvendtek, az Abigél című sorozat például az egyik legnépszerűbb volt a maga idejében. Az ajtó című filmet pedig az Oscar-díjas Szabó István rendezte és a szintén Oscar-díjjal rendelkező Helen Mirren játszik benne.

A Nemzeti Filmintézet négymillió forinttal támogatja a Für Elise filmadaptációjának megvalósulását. Ez a forgatókönyv-támogatás teszi hivatalossá a várható mozit. Somogyi György és Szélesi Sándor írók dolgoznak jelenleg Dombrovszky Linda mellett azon, hogy a regényből forgatókönyv legyen.

„Szabó Magda két másik regényének, a Freskónak és a Für Elise-nek az adaptálásán is dolgozunk egyébként, hasonló tapasztalatokkal. A Für Elise egy nagyszabású történelmi filmterv, a Freskót pedig szintén áttettük egy lebegtetett korba, ez alapvetően a mában játszódna, sokszereplős, de egy helyszínes történet lenne"

─ nyilatkozta a rendezőnő egy, a Pilátus film kapcsán Könyvesmagazinnak adott interjújában.

(Forrás: Könyvesmagazin, Mediaklikk)


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk