Kenneth Branagh rendezésében készül a világhírű angol popegyüttesről, a Bee Geesről szóló film.

A produkció a zenekar pályafutását mutatja be, azt, hogy az alapító fivérek, Barry, Maurice és Robin Gibb miképp jutottak el a szupersztárságig. Miután első számuk, a How Can You Mend a Broken Heart befutott, és a slágerlista élére került, a Bee Gees még több száz népszerű dalt írt és adott elő, sőt ők szerezték a Szombat esti láz című, 1977-ben bemutatott kultfilm zenéjét is számolt be róla a Variety.

A forgatókönyvet Ben Elton írja, de egyelőre még nincs címe a filmnek.

Az együttesről egyébként nem régiben az HBO mutatott be egy dokumentumfilmet How Can You Mend a Broken Heart, melyet Frank Marshall rendezett. A filmben csupán Barry Gibb tűnik fel, ugyanis fivérei már nem élnek. Maurice 2003-ban, Robin Gibb pedig 2012-ben hunyt el.

A filmen Steven Spielberg Amblin Entertainment produkciós cége mellett a GK Films és a Sister produkciós cég dolgozik, az együttes énekese Barry Gibb executive producerként működik közre.

Branagh azonban több filmen is dolgozik jelenleg, köztük a Belfast című drámán és a Halál a Níluson című Agatha Christie-adaptáción. A 61 éves brit színész-rendezőt már ötször jelölték Oscar-díjra. A forgatásokról és premierről pontosabb információt egyelőre nem tudni.

A figyelmetekbe ajánljuk