Úgy tűnik, manapság már a legártatlanabb dolgokba is képesek belekötni az emberek.


A közel egy éves zárva tartás után, pénteken újra kinyitott a kaliforniai Disneyland. A kényszerszünet alatt pedig az üzemeltetőknek volt idejük arra, hogy kisebb felújításon essen át a park. Ám amikor a turisták megpillantották a rekonstruált Hófehérke-témájú futamot, néhányan - köztük egy helyi újság is – nem igazán voltak elragadtatva.

A kalandos túra végigvezeti a látogatókat Hófehérke történetén: a vadász elől való meneküléstől elkezdve a törpékkel való összebarátkozáson át a csúnya boszorkány cseljéig. A kritikusok legfőbb problémája azonban az ikonikus finálé volt, ahol a mese szerint a herceg csókkal ébreszti fel a halottnak vélt hercegnőt, aki szerencsére nem nyelte le a mérgezett falatot, csupán a torkán akadt.

De mi lehet ezzel a baj?

Hófehérke ebben a szituációban eszméletlen volt, így nem lehetett felkészülve a csókra. A bírálók szerint ebből kifolyólag a felek között nem csattanhatott el szerelmes csók. A San Francisco Gate újság pedig követeli, hogy a csókot távolítsák el a látványosságból.

Természetesen hamar felszólalt az ellentábor is, akik próbálták megvédeni a történetet:

„Ugyan már ez egy tündérmese!"

– mondta a rajzfilm egyik kedvelője, aki hozzátette, hogy azt senki se felejtse el, hogy ez a csók mentette meg a hercegnőt.


(Vt)

A figyelmetekbe ajánljuk