Hogyan priorizáljunk projektek között?

Nem meglepő, ha azt állítjuk, egy átlagos hazai munkahelyen nem csak egy projekten dolgozik az ember. Mivel többféle feladat többféle koncentrációt feltételez, érdemes priorizálni.


Bár van ennek jó oldala is, nagyon észnél kell lenni, hogy ne essünk szét, de forgácsolódon ezer felé a figyelmünk. itt van néhány praktika, amit érdemes lehet beépíteni a működésedbe.

Nem vagyunk egyedül azzal, ha többféle feladatvégzés során már csak a hangok jutnak el hozzánk, de a beszéd értelme maga már nem. Hiszen hiába próbálunk figyelni több felé, ez a valóságban nehezen működik. Többféle kutatás is alátámasztotta már: monitorra, telefonra és élő beszédre egyszerre nem tudunk koncentrálni. Így hát lehetséges te is találkoztál mér hasonló szituációval, amikor csak ezt mondjuk: „Hallom, hogy mondod, külön-külön a szavakat is értem, de mégsem fogom fel, hogy mit mondasz, ne haragudj! Szóval, mi is van?" ezt nevezzük zombi vagy robotpilóta üzemmódnak.

Adunk néhány jól működő tanácsot, amivel megkönnyítheted a munkád:

plan

unsplash/STIL

Priorizáld és szakaszold a munkád

Állíts mérföldköveket és szakaszold a munkád. Érdemes közben a big picture-re fókuszálni, így máris könnyebben haladsz a teendőkkel.

Nem csak a mennyiség, a projektek közötti váltás is nehéz

Munkaszakaszolás segíthet! Rengeteg mentális energiát vesz el az egyik feladatról a másikra való váltás, ezért kezd a legnehezebb feladatokkal.

Menedzseld az elvárásokat

Ne nézz emailt több órán át, ha az feleslegesen viszi a figyelmedet.

Dokumentáld és kommunikáld a haladást

Azt is kommunikálni kell, ha nem haladsz jól, mert segíted a felettesed, ők is fel tudnak készülni tűzoltásra, ha kell.

Magadra és a fejlődésedre optimalizálj

Célokat is tűzz ki hova szeretnél eljutni

Legyél határozott a tanulási fejlődési időd betartásában

Érdemes néhány óra tanulást is beiktatni a munkavégzésbe

(forrás: divany.hu)

A figyelmetekbe ajánljuk