Veiszer Alinda egy Csontváry festmény előtt

Hogyan lesz 240 millió forint egy festmény ára? Miért fizet valaki 15-20 millió forintot egy Zsolnay vázáért? Milyen szenvedély mozgatja a gyűjtőket? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat a hiánypótló tévéműsor.


A műgyűjtés izgalmai és titkai

Milliárdos gyűjtemények, szenvedélyes gyűjtők, rengeteg pénz és csodás alkotások. Ez egy olyan világ, amit belülről csak kevesek ismerhetnek. Jobbára csak a kiváltságokat tehetik meg, hogy egy-egy igazán értékes festéményért versenybe szálljanak az aukciókon. A Minden pénzt megér a Spektrum műsorán, Veiszer Alinda műsorvezetésével megmutatja, milyen az árverések hangulata, milyen izgalmakkal jár, mire egy műalkotás végül sok millió forintért talál új gazdát.

Vajon kik azok az emberek, akik a pénzüket, idejüket és tudásukat nem sajnálva gyűjtik a műremekeket? Mi motiválja őket? És kik azok a festők, tervezők, építészek, alkotók, akik a művek mögött állnak?

A műsor nyolc részében előkerülnek rekorder festők, milliós kéziratok, milliárdos kincsek, valamint a Zsolnay-legendáról is lerántják a leplet.

Így készült a műsor

A produkció honlapján werkfotókat is láthatunk a forgatásokról.

Beszélgetés Pákh Imre milliárdos üzletemberrrel, a legnagyobb Munkácsy-gyűjtővel

A műsor hetedik részét, A Zsolnay-legendát múlt hétvégén mutatták be először a Spektrum tévén. Az utolsó epizód premierje pedig most hétvégén érkezik majd a tévéképernyőkre.

Az április és június közt bemutatott epizódok július 4-től ismét láthatóak a Spektrum műsorán, minden szombaton 19:40-től. Emellett térítés ellenében a műsor Vimeo On Demand csatornáján bármikor visszanézhetőek az epizódok és az extra tartalmak is.

További információk a műsor honlapján, Instagram és Facebook oldalán.

A figyelmetekbe ajánljuk