Műalkotásokkal hívják fel a figyelmet a mentális egészségtudatosságra a torontói metróban

Tíz kanadai művész is együttműködik abban a projektben, melyben eklektikus illusztrációk és fényképek segítségével hívják fel a figyelmet a mentális egészségtudatosságra az egyik torontói metróvonalon.


A Life on the Line nevet viselő nyilvános művészeti kampány miatt a közelmúltban 200 plakátot telepítettek Torontóba, Kanada legnagyobb városának metróállomásaira, valamit szerelvényeire. A január 16-ig látható műalkotások mindegyike az adott művész saját mentálhigiénés élményei alapján jött létre, ideértve többek között a depressziót, az agorafóbiát és a szorongást is.

„Reméljük, hogy ez a kampány örömet és megnyugvást fog okozni az emberek számára, különösen ebben az egyébként is stresszes és szorongó időben"

nyilatkozta a Colossalnak Megan Kee, a projekt mögött is álló Twentytwenty Arts alapítóigazgatója.

Sajnos mivel a koronavírus-járvány következtében bevezetett utazási korlátozások miatt legtöbbünknek nincs lehetősége arra, hogy élőben csodáljuk meg a gyönyörű és egyben nagyon fontos műalkotásokat, így a Twentytwenty Arts Instagram-oldalára feltöltött képekből szemezgetve mutatunk párat.

A figyelmetekbe ajánljuk