Férfi fehér asztalon laptopozik

Számítógépre továbbítja jegyzeteinket a Google legújabb funkciója

Ha eddig nem is volt rá okunk, most alapos indokot biztosít számunkra a Google ahhoz, hogy letöltsük egyik külön applikációját, az okostelefonok kameráit „felokosító" Google Lens-t, melyet újabb, mindenki számára hasznos funkcióval bővítettek.


Az alkalmazás már eddig is számos előnnyel rendelkezett: mesterséges intelligenciájának segítségével elemzi például a telefonunk képernyőjén látható tárgyakat, hogy aztán megtalálja számunkra a neten fellelhető áruházak kínálatában a hasonló darabokat, amikről még plusz információkat is kínál.

A Lens segítségével pedig mostantól már arra is van lehetőségünk, hogy papírra írt jegyzeteinket telefonunk kamerájával lefényképezzük, majd azokat digitális jegyzetként szinte egyből számítógépünkre továbbítsuk

számol be az újításról a Verge.


Nem ez az egyetlen új funkció a Google alkalmazásában: a Lens most már arra is képes, hogy hangosan felolvassa számunkra azt a szöveget, amire telefonunk kameráját irányítjuk. Ez lehet akár egy utcán látott plakát, vagy egy könyv borítója.

Az új funkciók Androidon és iOS-en egyaránt elérhetők – azt viszont fontos tudni az Apple-felhasználók számára, hogy számukra a Lens még mindig csak a Google applikáción belül található meg.

A figyelmetekbe ajánljuk