spotify laptopról
Egyszerűbb, szebb és megegyező felületű lesz az asztali és webes alkalmazás.


Az asztali és a webes alkalmazását megújítja a Spotify. A streamer közlése szerint hónapokig tartó tesztek és visszajelzések alapján készítették el az új, letisztult felületet, amely nem csak dizjánbeli változáson esett át, de a kezelőfelületet is egyszerűbbé alakították.

Elsősorban a már említett asztali és internetes alkalmazásokat „fésülték össze", hogy probléma nélkül válthassanak a felhasználók, ugyanis mindkettőnek megegyező kialakítása lesz.

Az egyik figyelemre méltó, hogy az újítás megszünteti az eddig furcsán elhelyezett keresősávot, amelyet a felhasználók korábban a képernyő bal felső sarkában találtak. Most áthelyezték a bal oldalon lévő, kicsinyített navigációs sávra, a Kezdőlap alá.

A Spotiy már nem részletezi a különböző személyre szóló listákat; helyette a Gyűjteményekre kell kattintani ezek megtekintéséhez. Emellett a felhasználók a mostanában hallgatott számoknál a jobb egér kattintásos menüvel elindíthatják a műsorlista rádióját, és egyéb funkciókat.

A Gyűjteményekben egyszerűbb lesz rendezgetni is: írhatunk leírásokat, feltölthetünk saját képeket és áthúzhatunk számokat a meglévő lejátszási listákba Új beágyazott keresősáv is lesz, amely a „Lejátszási lista létrehozása" tetején található, amiivel új dalokat vagy akár podcast-epizódokat is kereshetünk a listánkhoz. Ez nagymértékben felgyorsíthatja a lejátszási lista létrehozásának kissé unalmas folyamatát, csökkentve a számok keresése és a lejátszási listába kerülés közötti lépéseket.

Számos újítást közölt még a Spotify, ezeket itt lehet megtekinteni.

Mindezt az asztali és internetes alkalmazásokra a következő hetekben lesz elérhető. A PC-sek Windows Áruházból vagy az Epic Game Store-ból tölthetik le az applikációt, a macesek pedig innen. Aki pedig az interneten hallgat zenét, az itt keresheti fel a Spotify weboldalát.


A figyelmetekbe ajánljuk