A 2011-ben bemutatott magyar kémfilm folytatását Fazekas Péter rendezi.A játszma címet viselő második rész munkálatai szeptemberben kezdődtek meg. A már ismert karakterek visszatérnek: a főszerepben továbbra is Kulka Jánost, Nagy Zsoltot, Hámori Gabriellát és Scherer Pétert láthatjuk mad, új szereplőként csatlakozik viszont hozzájuk Staub Viktória – tudjuk meg a 24.hu beszámolójából.

Nagy Lajos, a film producere azt nyilatkozta a hírportálnak, hogy céljuk egy

„egy olyan izgalmas, igényes, látványos, kémfilm készítése, amely egyszerre fesztivál- és közönségfilmként is képes világszerte megszólítani és meglepni A vizsga rajongóit, miközben új nézőket is toboroz a magyar filmnek."

A filmet 2021-ben, A vizsga tizedik évfordulóján szeretnék bemutatni. A játszma 1963-ban, Budapesten játszódik majd. Története szerint az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Egy lezáratlan ügy kapcsán azonban felbukkan a legendás kém, Markó Pál, melynek hatására kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

„Aggodalmat, feszült és lelkesítő izgalmat, alázatot és energiát egyszerre éreztem, amikor megkaptam a felkérést, hogy én rendezzem A játszmát. Engem a döntések mozgatórugói érdekelnek, a magukat függetlennek megélő emberek gyakran sejtszinten működő érzései. A játszma azt feszegeti, kiben bízhat az ember, megélheti-e valójában a saját érzelmeit, tehát lehet-e igazán önmaga"

– nyilatkozta a filmről a rendező.

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk