Marilyn Monroe

Ezért pózolt Marilyn Monroe egy krumpliszsákban

Mit keres Marilyn Monroe-n egy zsák?


Több verziója is létezik annak a történetnek, amely egy 1951-ben készült promóciós fotósorozat mögött áll, amelyen Marilyn Monroe egy krumpliszsákruhát visel.

Az egyik opció szerint nem sokkal előtte egy a Beverly Hills Hotelben rendezett partira az akkor 24 éves Monroe egy rendkívül kihívő, vörös ruhában jelent meg, amelyet jó néhány újságíró „olcsónak és közönségesnek" minősített, hozzátéve, hogy jobban járt volna, ha „egy krumpliszsákot" visel. A Twentieth Century Fox PR osztálya pedig ezt a beszólást használta ki.

A történet kevésbé pikáns változata pedig az, hogy a stúdió egyszerűen csak azt remélte, hogy némi reklámot tudnak csinálni azzal, hogy a színésznő olyan gyönyörű, hogy még egy krumpliszsákban is jól mutat – ami kétségtelenül így van.

A fotózásra le is szervezték a viseletet az Idaho cég jóvoltából. S a vállalat zsákjaiból mindent kihozták, amit csak lehetett. Ami biztos, hogy a Look magazin fényképésze, Earl Theisen alkotta meg ezeket a fotókat és William Travilla jelmeztervező szabta rá gömbölyded formáira a zsákot.

A figyelmetekbe ajánljuk