Magashegyi Underground feat Beck Zoli Beszélek című szövegvideójának egy képkockája
YouTube

A Magashegyi Underground különleges videót készített a kihalt Budapestről

Költői szövegvideó került nyilvánosságra tegnap Bocskor Bíborka, Beck Zoli és Tóth Krisztina közös munkájának eredményeként. A fülbemászó dal és szöveg mögött az elmúlt hetek elnéptelenedett budapesti utcaképeit láthatjuk.


„A dal és a hozzá készült vizuális anyag sok szempontból rendhagyó: a zenekar kreatív műhelyének legtöbb alkotói forrást egyesítő dala" – írja a Magashegyi Underground Facebook oldalán. „Fűrész Gábor Tóth Krisztina versére írta meg ezt a merengő-lebegő dalt, amelyben ismét hallhatjuk Beck Zolit, aki sokadszor mutatja meg, milyen izgalmas és szuggesztív előadói párost alkot Bíborkával."

MAGASHEGYI UNDERGROUND feat. BECK ZOLI - Beszélek [Szövegvideó]www.youtube.com

A Beszélek című szám hangzásvilágát erősen meghatározza a Heureka Pop Orchestra tagjai által megszólaltatott, Subicz Gábor által hangszerelt vonósötös. A számhoz tartozó szövegvideó pedig egy különleges utazás az elmúlt hónapok elnéptelenedett Budapestjére, amely egyszerre ismerős és ismeretlen, szomorú, de mégis békés.

Külön öröm, hogy a videóklip létrehozásában közreműködő három szereplővel az elmúlt egy évben mi is foglalkoztunk a Hamu és Gyémánt magazin lapjain. Tóth Krisztina a 2019. nyári lapszámunk címlapján szerepelt 7 elszánt nőt bemutató anyagunkban, Beck Zoli a tavaly őszi lapszámunkba írt novellát egy olaszországi élményről, Bocskor Bíborkát, a Magashegyi Underground énekesét pedig aktuális, tavaszi lapszámunkba fotóztuk és készítettünk vele egy rövid interjút.A figyelmetekbe ajánljuk