Egy magánrepülő.
Annak ellenére - vagy talán éppen azért -, hogy a Covid-19 számai a nyár végén megemelkedtek, a magánrepülés népszerűbb, mint valaha Észak-Amerikában.

Az Argus magánrepülőgép-ipari adatkövető szerint augusztusban mérték a valaha volt második legnagyobb magánrepülési aktivitást az Észak-Amerikai kontinensen, idén július után. A közel 300 000 magánrepülés ebben a hónapban pedig 10%-kal volt magasabb, mint 2019 azonos hónapjában – írja a Travel Weekly.

Az Argus becslése szerint az észak-amerikai magánrepülések száma ebben a hónapban 7%-kal lesz magasabb, mint 2019 szeptemberében.

A nyári rekordszámokat sokkal inkább a pihenni vágyók, mint a vállalkozások tornászták fel, mondta Travis Kuhn, az Argus piackutatási alelnöke. Megjegyezte, hogy augusztus harmadik hete körül alacsonyabb lett az aktivitás, ami összhangban van az iskolakezdéssel.

A Tuvoli, a magánrepülőgépes charter-iparág fizetési szolgáltatójának adatai azt mutatják, hogy számos üdülőhely környékén különösen megugrott az aktivitás augusztusban. Amint arról a Private Jet Card Comparisons hírlevél beszámolt, a Colo állambeli Aspenbe irányuló magánrepülések idén augusztusban rendkívüli mértékben, 111%-kal nőttek 2019 augusztusához képest. Más flancos úti célok is nagy ugrásokat produkáltak. A wyo-i Jackson Hole-ban például 61%-os, a floridai Naplesben 33%-os, míg a kaliforniai Napa városában 77%-os volt a növekedés.

Egy mag\u00e1nrep\u00f6l\u0151 a naplement\u00e9ben.

Chris Leipelt/Unsplash

A járvány kezdete óta a magánrepülő-ipar jobban teljesít, mint a nagy légitársaságok, ami nagyrészt a magánrepüléseken biztosított több helynek köszönhető, valamint annak, hogy a private jeteknek otthont adó terminálokon a kereskedelmi repülőterekhez képest kevesebb emberrel kell találkozniuk az utasoknak.

Doug Gollan, a Private Jet Card Comparisons kiadója szerint a kereskedelmi légitársaságok gyenge működési teljesítménye ezen a nyáron szintén felerősítette az érdeklődést a magánrepülés iránt. Ahogyan a légitársaságok összeköttetéseinek folyamatos csökkenése is.

Bár az észak-amerikai magánrepülési ágazat összesített számai 2020-ban csökkentek 2019-hez képest, az üzemeltetők már a járvány kezdetétől az új ügyfelek fokozott érdeklődéséről számoltak be. Most ezek az új kliensek a rekord repülési aktivitás egyik fő hajtóerejét jelentik.

A Wheels Up magánrepülő társaság taglétszáma éves szinten például 47%-kal nőtt a júniusi negyedév zárásakor - jelentette a társaság egy eredményközleményben. Gollan elmondta, hogy náluk is hasonló a helyzet, az előfizetőiknek körülbelül 50%-a a világjárvány kezdete óta kereste meg őket.

Még mindig érkeznek hozzánk olyanok, akik a világjárvány előtt nem repültek magángéppel. Nem tapasztaltam visszaesést

- mondta.

A figyelmetekbe ajánljuk