Egy jacht oldala.

Visszatért a Monaco Yacht Show, a luxushajók iránti kereslet pedig még soha nem volt ilyen nagy.Egy év szünet után a héten visszatért a Monaco Yacht Show, az iparág egyik kiemelt eseménye. A kiállításon a jachtok brókerei és építői mutatják be legújabb és legnagyszerűbb jachtjaikat, a leendő vásárlók és bérlők pedig naphosszat a hajók között bolyongva tervezik a következő vásárlásukat vagy nyaralásukat.

Számos lenyűgöző új jacht volt kiállítva, köztük az IYC abszolút lenyűgöző Tatiana nevű hajója. A modell idén debütált, és már bérelhető is. Ritkán lehet vadonatúj szuperjachtot bérelni, mivel a legtöbbet a tulajdonosok rendelik meg, ami a Tatiana-t egyedülálló charterlehetőséggé teszi a luxusutazók számára – írja a Travel+Leisure.Ezt a 80 méteres szuperhajót a Bilgin Yachts, egy tekintélyes törökországi cég építette. Nemcsak a Tatiana a legnagyobb jacht, amelyet valaha Törökországban építettek, de az egyik legkörnyezetbarátabb is a maga kategóriájában. Külseje is nagyon elegáns, ami kellemes kontrasztot képez sok hasonló méretű jachtéval szemben, amelyek terjedelmesnek tűnhetnek mellette.

A Tatiana a vízi sportok szerelmeseinek álma. A szuperjacht nagy strandklubja közvetlenül a hajó főszalonjából érhető el. Úszómedencével és nagy méretű jacuzzival, hatalmas úszóplatformmal, valamint egy ötletes, lehajtható oldalsó strandplatformmal rendelkezik, amelyen több nyugágy is elfér. A vízen két elegáns Castoldi tenderrel rendelkezik a kirándulásokhoz és a vízi játékok széles listájával. A jachtot high-tech finomságokkal szerelték fel, többek között jet-skivel, elektromos szörfdeszkákkal, valamint kajakokkal, búvár- és snorkelingfelszerelésekkel.

Belül a H2 Yacht Design luxus és időtlen belső tereket tervezett. Ez a modell távol áll az elmúlt évek sokszor túlzóan csicsás jachtjaitól, a hajó mindenütt finom luxust kínál, többek között makassari ébenfát és márványt.

A belső tér egyik csúcspontja a főlakosztály, amely egy egész szintet foglal el. Az elbűvölő, fürdőszobás kabinon kívül van egy privát nappali, elülső és hátsó külső terek, valamint egy jacuzzi a késő esti fürdőzéshez. Ha kisgyerekekkel utaznál, a szalon további kabinokká alakítható, így a gyerekek ugyanazon a fedélzeten maradhatnak. A vendégek a további hét hálószoba egyikében is megszállhatnak: két VIP-kabinban, három kétágyas kabinban és egy egyágyas kabinban.

Természetesen egy ekkora méretű jachtnak rengeteg belső tere van. Van egy elegáns étkező, bárrész biliárdasztallal (a Tatiana kiváló stabilizátorokkal rendelkezik a zavartalan vitorlázás érdekében), lift, moziterem, gőzfürdő, edzőterem és szauna.

Nyáron a Tatiana a Földközi-tengeren fog állomásozni, míg télen a Karib-tengerre utazik majd. A vadonatúj jacht az IYC-n keresztül bérelhető, heti 775 000 euróért (280 millió forint).

A figyelmetekbe ajánljuk