Egy fehér hajó a naplementében

Illusztráció

A világ legcsodálatosabb helyeire visz el ez a luxushajó

Ajándékot keresel egy olyan barátodnak vagy rokonodnak, akinek mindene megvan és rengeteg ideje van? Fizesd be egy világkörüli hajóútra!


A Princess Cruises bejelentette a 2024 elején induló világ körüli hajóútjának terveit. A vendégek 111 napig hajóznak majd, mely során 51 úti célt és 27 országot ismerhetnek meg. Az utazás az Antarktisz kivételével minden kontinenst érint majd – írja Travel+Leisure.

A hajó 2024. január 4-én indul a floridai Fort Lauderdale-ből. Az út 111 nap alatt 33 000 tengeri mérföldet tesz meg, kétszer keresztezi az Egyenlítőt, és számos kikötőbe látogat el. Az útvonalon olyan országok szerepelnek, mint Costa Rica, Görögország, Olaszország, Ausztrália, Izrael, Indonézia, Spanyolország, Új-Zéland és Marokkó.

A kiemelt programok között szerepel:

  • 25, az UNESCO világörökség részét képező helyszín meglátogatása, köztük az athéni Akropolisz, a cartagenai kikötői erőd és a törökországi Efezus ókori városa;
  • Megállás Bali, Kréta, Nápoly, Firenze, Geona, Lisszabon és a Bermuda-szigetek kikötőiben;
  • Tizenegy éjszakai kikötés, köztük Dubai, Abu Dhabi, Auckland és Sydney, hogy a vendégek egy kis plusz időt kapjanak a városok felfedezésére.

A hajóút ára nem olcsó, a kabinok ára személyenként 21 079 dollárnál (6,8 millió forint) kezdődik.

Maga a hajó több mint 700 erkéllyel rendelkezik, minden kabinban egy luxuságy található, és a cég számos étkezési lehetőséget kínál a specialitásoktól kezdve egészen az alkalmi étkezésekig.

A vállalat a körutazásain egy speciális hordozható eszközt használ, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy fokozott kiszolgálást kapjanak, megtalálják társaságuk többi tagját a hajón, és érintésmentes beszállást és tranzakciókat hajtsanak végre.

A figyelmetekbe ajánljuk