nick cave és warren ellis
Jótékonysági pénzgyűjtést szerveztek Nagy-Britanniában a zeneipari dolgozók megsegítésére. Ha támogatod a segélyszervezetet pénzzel, akár Liam Gallagher vagy Nick Cave aláírt gitárját is megnyerheted!


A koronavírus-járvány nagyon nehéz helyzetbe hozta a zeneipar dolgozóit, élő koncertek hiányában ugyanis gyakorlatilag nem nagyon volt idén sok bevételik. Számtalan klub és koncerthelyiség fog bezárni emiatt sajnos. Nagy-Britanniában már sokan az klubok kihalásától tart. Most egy halom nagy sztár összefogott, hogy segítsenek pénzt gyűjteni azoknak, akiknek a megélhetését komoly veszélybe sodorta a jelenlegi helyzet, kisebb zenészektől egészen színpadi szakemberekig.

Egy erre specializálódott brit jótékonysági szervezetnek felajánlottak egy halom értékes relikviát, amiket mind kisorsolnak azok között, akik adományoznak legalább 5 fontot, vagyis nagyjából 2000 forintot. Olyan ritka dolgokat is megszerezhetünk így, mint FKA Twigs legutóbbi turnéjának fellépőmaszkjai, a Years & Years és a Florence + The Machine kézzel írt dalszövegei, vagy éppen kedvenceink aláírt hangszerei.

Nyerhetünk például gitárt Liam Gallagher, a The Smith-es Johnny Marr, vagy éppen Nick Cave-től és Warren Ellistől, szintetizátort a The Chemical Brotherstől. Sőt még a The XX turnén használt dobgépét is megnyerhetjük, ami azon kívül, hogy Jamie XX szignóját is magán hordozza, tartalmazza a különböző hangmintákat is, amik a dalok élő előadásához szükségesek. Erre a weboldalra kattintva tudunk még adományozni december 17-ig. Ugyanakkor ha több dologért is versenybe akarunk szánni, többnél is a minimum összeg utalása után kerülün be csak a virtuális sorsolós kalapba.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk