Térképen az országok legnépszerűbb forgatási helyszínei

Itthon nem a Parlament és a Budai Vár környékén kell keresgélni.


Egy filmhelyszín sokszor van annyira fontos, mint a megfelelő színészek kiválasztása, ha az alkotók egy sikeres filmet terveznek a mozivásznakra. És ahogy a jól bevált színészeket, úgy a a forgatási helyszíneket is újra és újra elővesznek. Ennek kapcsán nézett utána a NetCredit, hogy melyek azok a visszatérő területek, ahová a szakma előszeretettel készíti el a filmjeit.

A térképet az IMDb-n a legtöbbször megjelölt tereptárgyak és épületek alapján készítették el, ahol kontinensre és országra lebontva lehet szemlézni a leggyakrabban megjárt helyeket.

Talán nem meglepő, hogy nemcsak az USA, de a világ legnépszerűbb forgatási helyszíne a New York-i Central Park: magasan, 532 említéssel vezeti a listát. Ha még mindig világviszonylatban nézzük, a második helyet is Észak-Amerikában kell keresni: a Niagara-vízesést 142 jelölést kapott az IMDB-n. A dobogóra még felfért a mexikói Sierra Madre nevű hegysége is.

Az Egyesült Királyságban és egész Európában londoni Trafalgar Square-t szerették a legjobban a filmesek. Nem meglepően, Franciaországban a legtöbbet a párizsi Eiffel toronnyal találkozhattunk a legtöbbet, míg mondjuk Ausztráliában Sydney Operaházzal.

Rengeteg természeti képződmény is felkerült a térképre. Japánban például a Fudzsi, Spanyolországban pedig a Cabo de Gata, „Európa egyetlen sivataga", ami kitűnően helyettesíti a westernfilmekben a vadnyugatot – ez egyébként Európa ezüstérmese.

És a végére egy kis hazai. Itthon nem Budapesten belül kell keresni a filmesek kedvencét, bármilyen meglepő:

a Balaton az abszolút nyertes.

És íme az említett térképek kontinensekre lebontva.

A figyelmetekbe ajánljuk