Hernádi Judit

A magyar mozik szeptembertől mutatják be Grosan Cristina erdélyi filmrendező A legjobb dolgokon bőgni kell című első nagyjátékfilmjét.


A legjobb dolgokon bőgni kell című film történetének főszereplője Maja (Rainer-Micsinyei Nóra), aki úgy érzi, lassan végre ott tart, ahol harmincévesen illene: állandó állása van, és végre kiköltöznek az albérletből barátjával (Bányai Kelemen Barna).

Egyik este azonban egy rég nem látott rokon váratlanul meghal. Maját ekkor anyja (Hernádi Judit) lerázza, ezért kénytelen egyedül intézkedni. Ekkor szembesülni kezd mélyen eltemetett problémáival.

Grosan Cristina rendező elmondása alapján

Ez a film a mostani harmincasoknak és a szüleiknek szól. A kapunyitási pánik egy valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet raknak az ember vállára.

Grosan Cristina egyébként Rainer-Micsinyei Nórával együtt írta A legjobb dolgokon bőgni kell című első nagyjátékfilmjét.

Azt éreztem, hogy nincs olyan magyar film, ami arról a problémáról vagy életérzésről szólna, amiben én is benne voltam és még sokan körülöttem

– mondta el Rainer-Micsinyei Nóra. Szerinte remekül ábrázolták a kitolódott gyerekkor, bizonytalan felnőttkor humoros pillanatait.

A film a Laokoon Filmgroup gyártásában, a Nemzeti Filmintézet fő támogatásával készült, producere Stalter Judit.

(Forrás: MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk