repülőgép a levegőben
Ez pedig az utasoknak csak jó lehet.

Az európai légitársaságok ismét nehéz tél elé néznek a jelenleg is tartó világjárvány és az ezzel kapcsolatos utazási bizalom miatt. A GlobalData elemzőcég szerint a kereslet ösztönzésében kulcsfontosságú szerepe lesz az alacsony viteldíjaknak, mivel folytatódhatnak az utazási korlátozások

Az elemzés szerint, az utasok a nagyfokú bizonytalanság miatt idén télen továbbra is halogatni fogják a tervezett utazásokat. A cég kiemeli, bár az európai oltások jól haladnak, egyes országok még mindig küzdenek a vírus megfékezésével, ezért az utazási korlátozások továbbra is fennmaradnak.

Az utazásokat az sem könnyíti meg, hogy ezek a korlátozások szinte folyamatosan változnak, és a sok helyen még költséges teszteket is el kell végezni a belépéshez.

Unsplash/Lukas Souza

A GlobalData felmérésében az utazási korlátozások jelentették a második legnagyobb visszatartó erőt: a válaszadók 55%-a jelölte meg ezt az okot az utazás elkerülésére.

Nem meglepő, hogy az elemzés szerint a légitársaságoknak a minimális korlátozásokkal rendelkező célállomásokra kell összpontosítaniuk, mindezt pedig rugalmas feltételekkel.

Az európai légitársaságok kiélezett harcot folytattak a koronavírus-járvány előtt, amiben gyakran az ár volt a döntő tényező – mivel télen még mindig bizonytalan lesz a kereslet, a foglalásoknál most kulcsfontosságú lesz az utak ára.

Ahogy Gus Gardner, a GlobalData elemzője mondta,

A kereslet ösztönzése érdekében a viteldíjak csökkentése lesz az egyik taktika, amelyet ezen a télen a helyek feltöltése érdekében alkalmaznak. Ez a lépés az európai válaszadók 57%-ának volt vonzó, azok közül, akik a GlobalData felmérése szerint az árat tekintik a legfontosabb tényezőnek a légitársaságok kiválasztásakor. Az ár döntő fontosságú lesz az utazás ösztönzésében, és a fapados légitársaságok minden bizonnyal dominálni is fognak a télen. Mivel az emberek továbbra is a lakóhelyükhöz közelebb utaznak, ezért légitársaságok kiterjedt európai hálózata is nagy előny lehet.

(Travel Daily)


A figyelmetekbe ajánljuk