6,6 millió dollárért kelt el a világ legdrágább baseball kártyája

6,6 millió dollárért kelt el a világ legdrágább baseball kártyája

A legendás Honus Wagnert ábrázoló kártyát 1,4 millió dollárral többért adták el, mint az előző rekordtartót.


Ismét egy T206-os Honus Wagner lap a világ legdrágább sportkártyája, a több mint 110 éves műtárgyat 6,6 millió dollárért adták el. Az előző csúcstartó 5,2 millió dollárral holtversenyben egy Micky Mantle és egy LeBron James lap volt - írja a RobReport.

A T206-os lapokról azt érdemes tudni, hogy ezek gyakorlatilag a sportkártyák „Szent Gráljai". A T206-osokat eredetileg 1909 és 1911 között nyomtatták, és az American Tobacco Co. cigarettacsomagokkal együtt lehetett kapni őket. Több mint egy évszázaddal később már csak körülbelül öt tucat ilyen kártya létezik, amelyek szinte mindegyike rossz állapotban van. Emiatt még egy félig rossz állapotú T206-osért is rengeteg pénzt kaphat az ember. Ez már 2000-ben is igaz volt, amikor egy ilyen kártyáért adtak először 1 millió dollárt.

Az új rekorder Honus Wagner lap VG3-as besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy kitűnő állapotban van, ezt Bryan Dwyer, a Robert Edward aukciósház elnöke is megerősítette.

Beszéljünk egy kicsit a kártyán szereplő úriemberről is: a repülő hollandnak is becézett Wagnert széles körben a korai baseballkorszak egyik legnagyobb játékosának tartják. 1897 -től 1917 -ig a shortstopként játszott a Pittsburg Pirates színeiben, ezalatt nyolc battling title-t nyert, ez a rekord a mai napig áll. 1936 -ban a Baseball Hírességek Csarnokába jelölt első öt játékos egyike volt.

Egy Honus Wagnert ábrázoló eredeti T206-os kártya.

Scott Eells, Getty Images

A topkategóriás sportkártyák ára az elmúlt időszakban brutálisan felment, gyakorlatilag havonta dőlnek meg a különböző rekordok. Külön érdekesség, hogy a valaha volt 10 legdrágább sportkártya közül 4 Wagnert ábrázolja.

A figyelmetekbe ajánljuk