lars von trier
A Birodalom második évada 1997-ben ért véget, szóval elég váratlanul jött a bejelentés a harmadik évadról.


Lars von Trier és a Zentropa stúdió bejelentette, hogy váratlanul feltámad egy harmadik, utolsó évadra a botrányhős rendező elborult kóráhzas sorozata, A Birodalom (angol címén Kingdom, eredeti címén Riget). A széria eredetileg 1994-ben indult és eredetileg egy 5 órás filmnek lett tervezve, végül egy 4 epizódos miniszéria lett. 1997-ben aztán kapott újabb évadott további 4 epizóddal. Hatalmas kultusza lett, rengeteg vitát szított arról, hogy sorozatként vagy filmként érdemes nézni, emellett Stephen King egy nem túl szépemlékű remake-et is gyártott belőle Kingdom Hospital - A félelem kórház címmen.

Eredetileg egyébként három évadra volt tervezve, de 1998-ban elhunyt Ernst-Hugo Järegård, aki a sorozat egyik főszereplője volt. 2000-ben pedig követtő őt sajnálatos módon egy másik főszereplő, Kirsten Rolffes is. A botrányhős dán rendező ugyanakkor csak nem adta fel, hogy befejezze a számtalan megválaszolatlan kérdéssel abba maradó szériáját. Egyelőre még rejtély, miként oldják meg a két fontos karakter hiányát, a Deadline információ szerint régi és új karakterek is lesznek majd a lezárásban.

A The Kingdom Exodus című befejezőévad 5 epizódból fog állni, amit mind Lars von Trier írt és fog rendezni, a tervek szerint jövő évben forgatják. Aztán ha minden jól megy, 2022-ben végre lezárhatjuk azokat a szálakat, amik addigra már 25 éve lógva maradtak. Ekkor jön ugyanis a harmadik és utolsó etap. Addig pedig van idő bepótolni az eddigi 8 epizódot.

A figyelmetekbe ajánljuk