Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese egy gitáron játszik
Getty Images

Majd százmillió forintért kelt el egy Kurt Cobain-karikatúra

Ahogy az lenni szokott, jócskán megszaladtak a kalapács alá került tárgyak árai.

Összesen majdnem 5 millió dollárt (nagyjából 1,4 milliárd forintot) hoztak össze Kurt Cobain, Elton John, Cher, Eddie Van Halen, Bob Dylan és más rocklegendák relikviái a Julien's aukciósház közlése szerint. A Music Icons elnevezésű három napon aukció, péntektől vasárnapig tartott, és több mint 1000 hangszerre, emléktárgyra, ruhadarabra lehetett licitálni.

Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolta karikatúra-önarcképét az 1992-es szingapúri turné idején, a Nevermind album megjelenése után.

A rajzon az énekes áll gitárral a kezében, bal oldalán olvasható, hogy Kurt Cobain Rock Star, jobb oldalán pedig egy mondat:

don't know how to play and I don't give a hoot! (Nem tudok játszani, de teszek rá!).

A karikatúra becsült ára tízezer dollár volt, ám végül több mint 28-szorosáért, 281 ezer dollárért (nagyjából 80,8 millió forint) kelt el

Julien's Auctions

A 2016-ban elhunyt amerikai énekes, Prince Cloud gitárja is jócskán drágábban kelt el a vártnál: a becsült 60 ezer dolláros ár majdnem ötszörösét, 281 ezer dollárt ért a győztes licitálónak.

Elton John fényes piros Yamaha zongorája a hozzá illő piros paddal, amin a John aláírás olvasható 150 ezer dollárért, nagyjából 45 millió forintért talált gazdára.

Cher fekete, hálós felsője és a hozzá tartozó motoros dzseki, melyet az If I Could Turn Back Time videójában viselt, 115 ezer dollárért kelt el.

Az aukciósház teljes listája itt tekinthető meg.

(The Hollywood Reporter / MTI)


A figyelmetekbe ajánljuk