tiktok

Tetszik vagy sem, a TikTok olyan széleskörű hatalommal rendelkezik, amely egy dalt egyenesen a sztratoszféráig repít. Valószínűleg az Old Town Road nem lett volna az a mindent elsöprő sláger, az alkalmazás segítsége nélkül. S jó néhány sztár, – mint például Doja Cat – hírnevüket leginkább annak köszönhetik, hogy dalaikat végtelen mennyiségben az alkalmazáson keresztül a (fülünkbe) arcunkba nyomták.


A TikTok azonban nem hanyagolja el a régebbi zenéket sem. Ha a felhasználók felfedeznek egy régebbi dalt, mostantól képesek arra, hogy azt a szerzeményt újra életre keltsék.

Aly & AJ - 'Potential Breakup Song' (2007)

A tavalyi év egyik legnagyobb visszatérői a Michalka testvérpár. Alyson és Amanda még a kétezres években arattak óriási sikert poprock dalaikkal, és azok közül is az egyik legismertebb számuk a Potential Breakup Song volt. A jól ismert sláger 2020 novemberében újra felbukkant a TikTokon, s olyannyira felkapott lett, hogy a nővérek azonnal felvették a dalt explicit változatát. Majd 14 év után először újabb albumot adtak ki.

Fleetwood Mac – Dreams (1977)

Fleetwood Mac nemcsak kiváló zenéjéről, hanem a szövevényes szerelmi hátteréről is híres volt. De mindebből a drámából számos ikonikus dalt alkottak, ilyen például a nagy sikerű Dreams című szerzeményük is, amely az elmúlt egy évben óriásit ment a TikTokon. Hangulatvideók és a hippi életérzés első számú himnuszává vált a Z generáció körében.

Mother Mother - 'Hayloft' (2009)

A Mother Mother 2007-es, O My Heart című albumáról több dal, köztük a Hayloft is vírusként terjedt az interneten, annak ellenére, hogy a kanadai rockerek két éve nem adtak ki zenét. Az ok, mint kiderült, meglehetősen humánus: a zenekar zenéje és dalszövegei visszhangra találtak az LMBTQ és a nem bináris közösség körében.

Simple Plan – I’m Just A Kid (2002)

Sok fiatal ismerhette meg a Simple Plan legismertebbslágerét az I'm Just A Kid-et, egy rendkívül aranyos TikTok-trendnek köszönhetően. Amikor a családok otthon rekedtek a karanténban, a testvérek, szülők és más rokonok újraalkották a régi családi fotókat az elsöprően aranyos és vicces #ImJustAKid kihíváshoz. Ez a különleges trend indította útjára a dalt, amely majdnem két évtizeddel az eredeti megjelenése után platinalemezzé vált.

Paul Anka - ​Put Your Head On My Shoulder (1959)

Put Your Head On My ShoulderPaul Anka kanadai énekes egyik legismertebb dala. A dal hatalmas sláger volt annak idején, de úgy tűnik ez több mint hatvan évvel sincs másképp. A fiatalok rengeteg TikTok-trendhez használták fel Anka örökzöldjét, sőt még Doja Cat is feldolgozta.

A figyelmetekbe ajánljuk