lady gaga színpadon

Négy dal, amelynek igencsak különös háttértörténete van

A dalok tagadhatatlanul életünk egyik leglényegesebb részei. Rengeteg emléket hordoznak, s persze amíg élvezzük a dallamokat, lehet, hogy nem tudjuk, de egy sokkal izgalmasabb történet áll mögötte, mint arra valaha is gondoltunk volna. Minden legendás dal valamilyen más inspiráció, ötlet vagy háttértörténet levezetése. De mik ezek a történetek?


Smells Like Teen Spirit

A Nirvana korai időszakában Kurt Cobain, a zenekar frontembere egy olyan lánnyal járt, akit egyik barátja, Kathleen Hanna gyűlölt. A Teen Spirit valójában egy lány dezodor volt annak idején, amit Kurt barátnője használt. Egy átlagos napon Hanna az egész hálószobájára ráfújta a „Kurt Smells Like Teen Spirit" feliratot. Ez aznap volt, miután a barátnője nála aludt. Kurtnek fogalma sem volt, mi az a Teen Spirit, de úgy gondolta, hogy a Smells like Teen Spirit tökéletes cím lesz az új dalának.

Let it be

Paul McCartney erősen drog és alkoholfüggő volt abban az időszakban, amikor egy éjjel álmában meglátogatta az édesanyja, és gyengéden azt mondta neki, hogy hagydója abba. S megnyugtatta, hogy legyen kedves, gyengéd. Az énekes elárasztotta az ihlet, és az első dolog, amit ébredés után tett, az volt, hogy megírta a legendás dalt.

Azt pedig nem árt tudni, hogy az énekes édesanyja, Mary jóval ezelőtt hunyt el, McCartney még csak 14 éves volt.

Jump

A Van Halen kislemezének szövegírója David Lee Roth éppen felidézte magában az aznapi híreket, amikor eszébe jutott az a férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy leugrik egy toronyból és öngyilkos lesz. Roth úgy képzelte, hogy a tömegben legalább egy ember biztosan azt kiabálta neki, hogy „rajta, ugorj", és így jutott eszébe a dal első sora.

Poker Face

Lady Gaga slágerének semmi köze a pókerhez, a szerelemhez vagy a csábításhoz. A dal valójában Gaga homoszexuális fantáziáit szeretné szimbolizálni. Az énekesnő bevallotta, hogy olykor a szeretőivel való szex közben sokszor lányokra gondolt, és emiatt rosszul érezte magát.


(Forrás)

A figyelmetekbe ajánljuk