wes anderson asteroid city kiállítás

A kiállítás, amellyel Wes Anderson legújabb filmjébe csöppenhetünk

Miközben Wes Anderson tizenegyedik nagyjátékfilmjét vetítik világszerte, a nézők beugorhatnak a milánói Fondazione Pradába, hogy megtekintsék a forgatás során használt kellékeket, jelmezeket és műtárgyakat. A Wes Anderson – Aszteroidaváros: Kiállítás címmel nyílt tárlat a rendező új filmjének olaszországi bemutatójának része.


Wes Anderson ragaszkodott ahhoz, hogy ő és a stáb építse fel a filmben szereplő várost, és ne használjon olyan fejlett technológiákat, mint a CGI. A milánói Fondazione Pradában található kiállítással a rendező azt reméli, hogy első kézből tudja elrepíteni a nézőket legújabb játékfilmjének kreatív univerzumába, amely 1955-ben játszódik egy kitalált amerikai városban – írja a Designboom.

Ez is érdekelhet: Így még nem láttad a Grand Budapest Hotelt!

Getty Images

A látogatók megismerhetik a kellék- és jelmezkészítés folyamatát, valamint azt, hogy a kézműves munka miképp tudja meg elevenebbé tenni a filmeket.

Az Asteroid City fiatal csillagászok és űrkadétok történetét meséli el, akik Amerika minden szegletéből verődtek össze, hogy látványosan megzavarják a világot megváltoztatni akaró, titkos eseményeket.

Két évvel A Francia Kiadás után Wes Anderson tehát egy olyan filmmel tért vissza a mozivászonra, amelyben a sci-fi keveredik a Broadway szellemiségével, és amelyben felfedezhetjük azokat a stílusjegyeket, amik alapjaiban alapozták meg nemzetközi hírnevét.

A kiállítás 2023. szeptember 23-tól egészen 2024. január 7-ig várja a látogatókat.


A figyelmetekbe ajánljuk