törpe vízilovak
Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Videón a Szegedi Vadaspark nemrégiben született vízilóbébije

Aranyos videó kíséretében adta a közvélemény tudtára a Szegedi Vadaspark, hogy új jövevénnyel, egy törpe vízilóval bővült a csapat. Nemsokára a közvélemény is megcsodálhatja a borjút.


Április 9-én új lakóval bővült a Szegedi Vadaspark, immáron a negyedik borjúval ajándékozta meg az állatkertet Tigi és Chippo, a két törpe víziló

– számol be róla a Drive.

A két állat 2008-ban állt párba, miután a szegedi intézmény csatlakozott az európai fajmentő tenyészprogramhoz. Tigi gyakorlott anyuka, a most született borjú immáron a negyedik utódja. Jelenleg a vízilóház nyugalmában gondozza kicsinyét, így a látogatók csak az apát, Chippót nézhetik meg a kifutóban. Videón azonban a jövevényt is megcsodálhatjuk:

A tervek szerint azonban nemsokára a borjú is megtekinthető lesz a vízilóház ablakán keresztül. A Szegedi Vadaspark tájékoztatása szerint ráadásul a sajtó képviselőit is meghívják majd a vízilóbébi első állatorvosi vizsgálatára, melynek időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Ez is érdekelhet! Kicsiknek és nagyoknak: 3 csodás vadaspark Budapest közelében

A törpe víziló Nyugat-Afrika erdeiben és mocsaraiban él, életmódja sokkal kevésbé köti a vízhez, mint a nílusi vízilovat. Érdekesség, hogy sokáig mitikus lénynek tartották a törpe vízilovat, ugyanis visszahúzódó életmódja miatt alig-alig lehet találkozni velük a természetben.

A faj – elsősorban az orvvadászat miatt – igencsak veszélyeztetettnek számít, mindössze 2000-2500 egyede élhet vadon. Az említett tenyészprogramnak köszönhetően azonban Európa állatkertjeiben is megtalálható kb. 125 példány.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk! Felejthetetlen kaland a családdal: 5 európai állatkert, amit minden gyerek imádni fog

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is pályázat segítségével keres nevet az állatnak a Szegedi Vadaspark, javaslatainkat április 23-ig küldhetjük be az info@zoo.szeged.hu címre.

Fontos tudni, hogy az állatkert munkatársai csak a hivatalos e-mail-címre érkező javaslatokat veszik figyelembe, így ne próbálkozzunk kommentekkel vagy Messenger-üzenetekkel!

A figyelmetekbe ajánljuk