viola davis

Nem szerették a kritikusok Viola Davis legújabb filmjét, szerinte csak provokálják

Viola Davis visszavágott azoknak az erős kritikáknak, amelyeket a The First Lady című sorozatában Michelle Obama megformálása miatt kapott.


A BBC Today című műsorának adott interjújában az Oscar-díjas színésznő „hihetetlenül bántónak" nevezte azokat a kritikákat, amelyek a volt amerikai elnök feleségének ábrázolásmódját érik. Így kihasználta az alkalmat, hogy általában véve kritizálja a film- és tévékritikusokat.

Úgy érzik, mintha azt mondanák el neked, amit nem tudsz, mintha olyan emberekkel lennél körülvéve, akik hazudnak neked, és én leszek az, aki odahajol és elmondja neked az igazságot. Ez lehetőséget ad nekik arra, hogy kegyetlenek legyenek. A kritikusokkal az a baj, hogy egyáltalán nem szolgálnak semmire

– mondta Davis.

Davis, aki 2016-ban Oscar-díjat nyert a Fences című filmért és már számtalan filmért jelölték, most kritikákat kapott – amit igazából csendben és alázatosan is tűrhetne – Michelle Obama alakításának sajátosságaiért, például a pózáért és az arckifejezéséért, de azt mondta, hogy szinte lehetetlen olyasvalakit hitelesen ábrázolni, aki még él és a nyilvánosság előtt áll. (Ebben viszont egyetértek vele. Személyes véleményem, hogy pont ezekért a problémákért nem jó életrajzi filmeket készíteni olyan ismert emberekről, akik még élnek és mind a mai napig aktívak.)

A First Lady a hónap elején indult, és ugyebár Davis alakítja Obamát, Michelle Pfeiffer Betty Fordot, Gillian Anderson Eleanor Rooseveltet,O-T Fagbenle pedig Barack Obamát.

Davis emellett éppen új könyvét, a Finding Me-t is népszerűsíti, amelyben a gyerekkoráról mesél. A színésznő szegénységben és bántalmazó családban nőtt fel, és világ életében azon dolgozott, hogy eljusson oda, ahol ma tart. A könyvben őszintén ír saját szexuális bántalmazásáról és az édesanyja által az apja által elkövetett visszaélésekről.

(Deadline)

A figyelmetekbe ajánljuk