Vilmos herceg
Getty Images

Vilmos herceg magából kikelve kiabált egy lesifotóssal

Jó oka volt rá.


Vilmos herceg nehéz kapcsolatát a fotósokkal az évek során széles körben megvitatták már a királyi szakértők: Cambridge hercege a törvényre hivatkozott, hogy megvédje Katalint a lesifotósoktól, amikor randizni kezdtek, és még egy nyilatkozatot is kiadott a sajtónak, hogy ne zaklassák őt.

Ez pedig teljesen érthető, tekintve, hogy édesanyja, a néhai Diána hercegné haláláért is nagyban hozzájárultak a szenzációvadász paparazzók.

Ha Vilmos vagy, akkor láttad és pontosan tudod, hogy milyen érzés az, amikor édesanyádat a fotósok üldözik az utcán nap mint nap. Ez egy óriási és keserű nyomot hagyott benne, és biztosan hatással volt rá

– nyilatkozta Kelvin MacKenzie, a The Sun egykori szerkesztője.

A múlt hónapban pedig bejárta a világsajtót Vilmos dühös és hevesen védelmező kirohanásának híre, amikor egy családi biciklitúrán fotózták őket. A kommentelők egyfajta apatigrisnek nevezték őt, aki csak arra tudott figyelni, hogy György hercegnek, Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek óvja a magánéletet. Már amennyire ez lehetséges.

Nagyon aggódom amiatt, hogy minden kihívás tekintetében – álhírek, szélsőségesség, polarizáció, gyűlöletbeszéd, trollkodás, mentális egészség, magánélet és zaklatás – úgy tűnik, hogy a technológiai vezetőink a háttérbe szorulnak

– nyilatkozta a herceg.

Most a napokban pedig megosztották azt a videóit, amelyben a herceg undorítónak nevezi a fotóst, és azzal vádolja, hogy zaklatja és vadászik a gyerekeire.

A felvételt a hétvégén töltötték fel a YouTube-ra, több mint egy évvel az események után, és 20 ezren nézték meg mielőtt törölték volna, a királyi család munkatársai pedig megpróbálják eltávolítani a videót másolatait más közösségi médiaplatformokról is. (Jelen állás szerint már egyáltalán nem elérhető).

A háromperces felvétel alatt Vilmos felháborítónak nevezte a helyzetet, és „megköszönte", hogy elrontották a napjukat, majd segítséget hívott.

A Kensington-palota is reagált a videóra, és úgy nyilatkozott a Telegraphnak, hogy a fotós megsértette a család magánéletét, a botrány pedig rávilágít a királyi családok előtt álló kihívásokra.

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk