Harry, Katalin, Harry, Meghan
Fotó: Getty Images

Vége a viszálynak? Vilmos és Harry együtt köszöntötték a gyászoló tömeget

Miután a Buckingham-palota bejelentette, hogy II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, csütörtökön elhunyt, a világ tisztelettel adózott a néhai uralkodónak és a szolgálatban töltött életének. Így tett két unokája, Vilmos és Harry is.


A brit történelem leghosszabb ideig uralkodó királynője hihetetlen életét világszerte megható gyászjelentésekben ismertették, és az Egyesült Királyság hivatalosan is gyászidőszakba lépett.

III. Károly király pénteken megrendítő beszédet mondott, amelyben kifejezte „mélységes fájdalmát", és ígéretet tett arra, hogy ugyanolyan elkötelezettséggel és odaadással fogja szolgálni a nemzetet, mint őfelsége. Szombaton egy történelmi jelentőségű, televíziós közvetítéssel végrehajtott szertartás keretében hivatalosan is uralkodóvá nyilvánították őt.

Az elmúlt napokban a Buckingham-palotánál és a windsori kastélynál gyűltek össze a jókívánságok és a virágok az elhunyt királynőnek, ahol Vilmos herceg és Harry herceg isfelvonult, hogy feleségeikkel, Katalin hercegnével és Meghan Markle-lel köszöntsék a nyilvánosság tagjait − írja a Marie Claire.

Harry, Meghan, Vilmos \u00e9s Katalin

Fotó: Getty Images

A walesi hercegi pár együtt érkezett a windsori kastélyba Sussex hercegével és hercegnéjével, ami 2020 márciusa óta az első közös nyilvános szereplésük négyesben.

Amióta Harry és Meghan 2020 elején kiléptek a királyi életből, a testvérek körül állandóak a „viszályról" szóló pletykák. Vilmos szóvivője azonban elmondta, hogy az örökös meghívta a sussexieket, hogy szombaton csatlakozzanak hozzá és Katalinhoz, és közösen nézzék meg a közönség tiszteletadását.

A tömeg el volt ragadtatva a megjelenésüktől, és állítólag éljenzésben törtek ki, amikor megérkeztek, majd a házaspár körülbelül 40 percig beszélgetett az összegyűltekkel, akik tiszteletüket jöttek leróni.

Nem sokkal később a sussexi pár, valamint a walesi herceg és hercegné ugyanazzal az autóval távozott.

A figyelmetekbe ajánljuk