varjú.

A rajzfilmekben nem látunk olyan trükköt, mint amivel ez a varjú átverte az ellenfeleit

Egy kertben elrejtett kamera nem akármilyen felvételeket készített egy igen bevállalós varjúról.


Egy amerikai család nemrégiben úgy döntött, hogy bekamerázza a hátsókertjét annak érdekében, hogy megfigyelhessék az arra járó mormotákat.

Egy idő után azonban kiderült, hogy közel sem csak az előbb említett rágcsálók látogatják a kertet, hanem számtalan különböző élőlény is.

Ez is érdekelhet: Soha nem találod ki, hol bukkant fel a világ legveszélyesebb madara

A család által feltöltött videókból kiderült, hogy például keselyűk és varjak is tanyáznak az udvaron, sőt, komoly konfliktus alakult ki a madarak között.

A felvételen jól látható, amint a két keselyű mindent megtesz azért, hogy kisajátítsa a kihelyezett vizet, de hiába próbálják elüldözni a varjút, ő nem hagyja magát, és egy nem akármilyen trükkhöz folyamodott.

A trükkös varjú ugyanis váratlanul megpiszkálta az egyik madár tollait, majd gyorsan elrepült, és a két keselyű pedig egymásnak ugrott. Így tehát szabaddá vált az út a vizes tál felé.

Megdöbbentett, hogy a varjú nemcsak megtervezni tudott egy ilyen lépést, hanem ilyen simán végre is hajtotta azt. Szórakoztatott, mert nagyon sok különböző pillanat volt, ami vicces volt, például az, ahogy a keselyűnek néhány másodpercig tartott, amíg feldolgozta, hogy mi történt, ahogy lassan megfordult, majd hirtelen rátámadt a másik keselyűre, és ahogy a varjú rajzfilmfiguraként odasompolygott a vizes edényhez (…)

– mondta a The Dodo című lapnak a család egyik tagja.


A figyelmetekbe ajánljuk