Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Tyler, The Creator megint meglepett mindenkit

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Tyler, The Creator - CALL ME IF YOU GET LOST

Tyler, The Creator egy ideje már kezdett eltávolodni klasszikus hip-hop stílusától a Flower Boy albummal kezdődően. Dallamosabbak lettek a dalok és többet kezdtek el meríteni soulból. Az azt követő IGOR igazi karriercsúcs volt, amin még kevesebbet rappelt, cserébe kaptunk egy kerek összefüggő narratívát és az előző évtized egyik legjobb lemezét. Kérdés volt, innen hova tovább? Nem kellett aggódni, hogy túl sokáig egy hangzásnál ragad, karrierjét eddig a kiszámíthatatlanság jellemezte.


A hétvégén befutott a CALL ME IF YOU GET LOST, ami fura módon visszatért egy éles kanyarral a szövegelősebb dalokhoz, elegyítve mostani stílusával. Az albumhoz pedig megnyerte a legendás DJ Dramát, fő inspirációja ugyanis a legendás hip-hop DJ Gangsta Grillz mixtape szériája, éppen ezért DJ Drama a dalok közt itt is átvezető szövegeket kiabál. Fura módon pedig ez a szokatlan stílusváltás Tyler eddigi legőszintébb lemezét eredményezte. Ezúttal nem bújik alteregók mögé és sokkal többet is megoszt velünk az életéről, mint eddigi absztrakt identitásjátékai során.

Ezeket a lemezeket se hagyd ki!

Új EP-vel jelentkezett a tavalyi év kellemes indierock meglepetése, a hálószobából rocksztárrá váló beabadoobee.


Az izgalmas kislemezek után befutott végre a héten Cautious Clay új albuma is, ha izgalmas neosoulra vágysz.


Doja Cat előző lemeze óta valóságos világsztár lett, új lemezén pedig megadja nekünk a tökéletes nyári albumot esti kánikulában táncoláshoz.


A Justice egyik fele, Gaspard Augé szólólemezzel jelentkezett, értelemszerűen akkor ajánlott, ha szereted a Justice-t, vagy csak nagyon hiányzik a Daft Punk.


Hiatus Kaiyote visszatért 5 éves hiátusából egy új lemezzel, hogy kielégítse minden pszichedelikus soul igényünket.


Logic pedig visszatért nem annyira váratlanul önkéntes nyugdíjából egy új anyaggal, ha szövegcentrikusabb rapre vágynál.

A hét dala: Duckwrth - Make U Go

Duckwrth először még NPR Tiny Desk koncertjén mutatta be új dalát, a Make U Got, amiről egyúttal azt is elárulta, hogy a hamarosan érkező 8 dalos EP-jének első kislemeze. Élőben előadva nem tűnt nagyon másnak, mint amit előző albumán, a fantasztikus SuperGoodön kaptunk tőle.


Stúdióverzióban viszont sokkal jobban szemet ötlőek az apró különbségek. Nem változik gyökeresen a hangzása, de ez a dal sokkal funkosabb és kevésbé tánczenés, mint az előző dalai. Vagy akár mint a köztes kislemezként megjelenő Birthday Suit. Köszönhetően többek közt a ritmusa mellett annak a végtelenül szexi és laza basszustémának a refrénnél.

Ezeket se hagyd ki!

Az elmúlt héten valóságos lemezdömping volt, ezzel ellentétben viszont igencsak kevés kislemez jött ki, mégkevesebb, ami bármilyen szempontból izgalmas. Ennek ellenére sikerült ezen a héten is bővítenünk újzenés playlistünkett!

8 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk