Jon Snow
Fotó: IMDb

Már forgatják is a legújabb Trónok harca-sorozatot

2024 júniusa elég jó hónap a Trónok harca rajongóinak. Amellett, hogy a Sárkányok háza várva várt második évada már streamelhető a Maxen, a Westeros-univerzum egy újabb alkotásával kapcsolatban is bíztató hírek érkeztek: a korábban bejelentett spin-off sorozat, az A Knight Of The Seven Kingdoms forgatása elkezdődött, írja a Collider.


Az HBO a szereplőgárda legfontosabb tagjait is megnevezte a bejelentésben: Finn Bennett (Aerion Targaryen), Bertie Carvel (Baelor Targaryen), Tanzyn Crawford (Tanselle), Daniel Ings (Ser Lyonel Barotheon) és Sam Spruell (Maekar Targaryen) is szerepel majd az új sorozatban. Sarah Adina Smith (Légió, Minden kémia) rendezőként vesz majd részt a projektben, a sorozat hat epizódjából hármat fog készíteni.

George R. R. Martin még májusban árulta el, hogy az A Knight Of The Seven Kingdoms castingja már majdnem befejeződött, és azt is elmondta, hogy három epizódot az az Owen Harris rendez majd, aki korábban a Black Mirroron és a Szép új világon is dolgozott.

Az új sorozatot Martin Kóbor lovag című novellájából adaptálják, amely egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt játszódik.

A történet hat epizódra oszlik majd, az HBO viszont egyelőre nem közölte, hogy a minisorozat egyszeri megjelenés lesz, vagy esetleg – a Trónok harca feldolgozásához hasonlóan – túlmutat majd az eredeti művön. Tekintve azonban, hogy mennyire népszerű minden, ami az univerzumhoz kapcsolódik, nem lenne meglepő, ha a készülő sorozat a franchise egy újabb sokéves projektjévé válna.

Bár az HBO azóta tervez Trónok harca-spinoffokat, amióta a franchise fő sorozata a végéhez ért, az új projektek elég nehézkesen kapnak zöld utat – a Jon Snow-ról (Kit Harrington) szóló, egyértelmű befutónak számító széria ötletét például elvetették.

Ennek ismeretében még nagyobb jelentőségű hír, hogy az A Knight Of The Seven Kingdoms 2025-ben már elérhető lesz a Maxen.

George R.R. Martin a napokban azt is bejelentette, hogy újra megkezdték a Tízezer hajó, a félbehagyott előzménysorozat munkálatait. A sorozat forgatókönyvén Eboni Booth drámaíró dolgozik, aki nemrég nyert Pulitzer-díjat a Primary Trust (Elsődleges bizalom) című darabjáért. Erről a projektről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk