Részlet a Sárkányok háza című sorozatból.
HBO

Exkluzív Trónok harca-bort mutattak be a nemsokára megjelenő spin-off tiszteletére

Borkedvelők, figyelem! A Trónok harca készítői összefogtak a legjobb kaliforniai bortermelővel, a Vintage Wine Estates Inc.-vel egy különleges kiadású borkollaboráció érdekében.


A különleges kiadás célja, hogy megünnepeljék a közelgő Sárkányok háza című előzménysorozat érkezését, amelynek premierje augusztus 21-én lesz. A House of the Dragon névre keresztelt kollekció három borból áll majd, amelyek a Sárkány napját ünneplik meg.

A háromtagú kollekcióban egy 2021-es Pinot Noir-t, egy 2019-es Cabernet Sauvignon-t és egy 2020-as vörös keveréket találunk.

Az elmondások szerint mindegyik kiadást a Seven Kingdoms Cellarsnál, a VWE prémium borokra szakosodott részlegénél készítik és palackozzák.

A House of the Dragon-borok az eredeti széria egyik legfőbb karaktere, Tyrion Lannister előtt tisztelegnek, aki egyszer ezt mondta:

Szeretnék egy saját szőlőbirtokot, ahol saját bort készíthetnék: az Ördögfióka gyönyöre. Csak a közeli barátaim ihatnák.

A borok 2022. június 22-én kerültek forgalomba, és 20 dollárért (8000 forint) kaphatók a www.houseofthedragonwines.com oldalon.


A figyelmetekbe ajánljuk