Tom Hanks.

Tom Hanks úgy érzi, ma már nem tudná eljátszani Oscar-díjas szerepét

Mintegy 28 évvel ezelőtt Tom Hanks Oscar-díjat nyert a Philadelphia című filmért, amelyben egy meleg férfit alakított, aki igazságot keresett, mert HIV-státusza miatt kirúgták.


Hanks azonban a The New York Times Magazine-nak elmondta, hogy ma már nem játszhatná el ezt a szerepet, és megérti, hogy miért.

Egy hetero férfi meg tudná-e most csinálni azt, amit én Philadelphiában csináltam? Nem, és jogosan. A Philadelphia lényege az volt, hogy „Ne félj!”. Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az volt, hogy egy meleg férfit játszottam. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadnák, ha egy hetero fickó, egy meleg fickót játszana, nem hiteles. Nem bűn, nem bohóckodás, hogy valaki azt mondja, hogy a modern korban a hitelesség terén többet követelünk egy filmtől

– mondta Hanks.

Hanks a megjegyzéseket a legújabb projektje, Baz Luhrmann Elvis című filmje népszerűsítésének részeként tette, amelyben Tom Parker ezredest alakítja.

Tom Hanks ezután arról beszélt, hogy Twitterezést üres gyakorlatnak tartja, illetve azért nem posztolt semmit már több mint 2 éve, mivel elege lett a gyalázkodó kommentekből.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk