Fókuszban a környezetvédelem: a Tom Ford új órája teljes egészében óceáni műanyagból készült
Tom Ford

Fókuszban a környezetvédelem: a Tom Ford új órája teljes egészében óceáni műanyagból készült

A Tom Ford környezettudatos karóracsaládja most egy karcsú új modellel bővült.


Szerdán a márka bemutatta az N.004-es időmérőjét, amely a negyedik óra, amelyet 2018 óta kiadott, és a harmadik verzió a 2020-ban debütáló Ocean Plastic Timepiece sorozatból.

A svájci gyártású óra egy 27 mm x 48,5 mm-es tokban kapott helyet, amely fekete vagy fehér színben pompázik. Ez, valamint a fonott szíj 100 százalékban óceánból visszanyert, újrahasznosított műanyagból készült.

Az óra fényes számlapja kontrasztos, gyémántcsiszolt festett mutatókkal van ellátva, az időmérő tetején egy zafírkristály tükröződésgátló bevonatot találunk, míg a tok színével megegyező PVD bevonattal ellátott rozsdamentes acél tokfedél pedig a kvarcművet biztosítja. A rozsdamentes acél korona – szintén megfelelő színű bevonattal – óceáni műanyag betétet tartalmaz.

A márka szerint az óra elkészítéséhez 32 palacknyi műanyaghulladékot használtak fel, és az időmérő nem tartalmaz nem óceánhoz kötött műanyagot.

Egy 2020-as tanulmány kimutatta, hogy 14 millió tonna műanyag található az óceán fenekén. Az N.004-es időmérő bevezetése és az Ocean Plastic Timepiece sorozat bővítése a Ford óceánok egészsége iránti elkötelezettségét hivatott erősíteni, és felhívni a figyelmet a problémára.

A márka 2020-ban a Lonely Whale nevű óceánvédelmi jótékonysági szervezettel együttműködve elindította a Tom Ford Plastic Innovation Prize (Tom Ford műanyag innovációs díj) elnevezésű díjat. Akkoriban ez volt az egyetlen olyan globális verseny, amely a vékonyrétegű műanyag skálázható és biológiailag lebomló alternatíváinak létrehozására összpontosított.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk