Álom és valóság – bonyolult szerelmi történet a Thália Színházban (x)
Thália Színház

Álom és valóság – bonyolult szerelmi történet a Thália Színházban (x)

Vajon mi történik akkor, ha a milliomosság vált asszony azt álmondja, hogy megcsalja őt a férje?



A Francia Riviéra a helyszíne a Thália Színház Álmomban megcsaltál című vígjátékának – egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle(Gubás Gabi), első férje után milliomossá vált, rendkívül vonzó nő és Marc(Csőre Gábor), az öntelt, magabiztos tévéshow-sztár élete egészen csodálatos.

Épp tengeri panorámás luxusvillájuk okosotthonná alakításának utolsó simításainál tartanak – hogy életük még tökéletesebbé válhasson –, amikor Angéle azt álmodja, hogy férje megcsalja.

A furcsa álom miatt a nő fejébe befészkeli magát egy gondolat: álmai férfija talán mégsem annyira hűséges hozzá. Nem rest és úgy dönt, utánanéz kicsit Marcnak, követi pár napig – még Marc munkahelyére, a stúdióba, a show felvételére is. Mindeközben Bonneau(Nagy Viktor), a ravasz építési vállalkozó és Moraru (Tamási Zoltán), a román vendégmunkás, villanyszerelő, épp a „működés közben” felmerülő problémákat próbálják orvosolni a telefonról irányítható otthonban. Itt kapcsolódik be a sztoriba a néző.

Bonneau egy mindannyiunk számára ismerős építési vállalkozó – ígér, ígér, ígér, de annál kevesebbet teljesít, viszont sokba kerül. Sosincs ott időben, csúszik a munkával és csúszik a kifizetésekkel – és ez az ő figurájának a mozgatórugója –, mindenhonnan felvesz pénzt és mindenkinek tartozik. Ezért Morarut, az egyetlen embert, aki tényleg mindenhez ért, sem tudja kifizetni.

Ha ez mind nem lenne elég, feltűnik a színen Simon(Zayzon Zsolt) is, aki reménytelenül szerelmes az asszonyba. Simon – aki szintén nagyon vonzó és lehetett volna potenciális második férjjelölt, ha nincs éppen Kínában – két év késéssel értesül Angéle első férjének haláláról. Azzal a feltett szándékkal utazik haza, hogy most megszerzi az asszonyt, és persze nem tudja, hogy a nő azóta újra házas.

A férjet alakító Csőre Gábor ebben a darabban dolgozott először színpadon Gubás Gabival és Kelemen József rendezővel.Karakteréről a próbafolyamat alatt így mesélt:

Marc, akit én játszom, egy kedves, rendes ember, nagyon szereti a feleségét. Nem sikerült neki a színészi pálya – ami kiderül –, viszont nagyon jó műsorvezető lett belőle. A saját törvényei szerint él. Hitvallása: nem fogok csak azért igazat mondani, hogy mindenkinek szar legyen.




Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, mert míg Marc – hogy is fogalmazzunk – nem kifejezetten az az őszinte típus, Angéle pont az ellenkezője…

Okos, érzékeny, tisztességes, van tartása és helyén van a szíve. Nagyon jó kis karakter

fogalmazza meg gondolatait róla Gubás Gabi, a darab női főszereplője.

Angéle szerelmes a férjébe, gyermeket szeretne, hogy családjuk így legyen teljes.

Vajon használ kapcsolatuknak a féltékenység, vagy árt a megcsalás? El lehet menni a „nagy Ő” mellett? Kétszer is? Kiderül az előadásból!

Az izgalmas, sok vicces szituációval tűzdelt Feydeau-Hennequin darabot a Thália Színház Nagyszínpadán láthatják az érdeklődők, Hamvai Kornél fordításában.

A figyelmetekbe ajánljuk