Egy köteg álarc és fergeteges bosszú – Farsang a Thália Színházban (x)
Thália Színház

Egy köteg álarc és fergeteges bosszú – Farsang a Thália Színházban (x)

Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk – ezzel indult útjára a több mint száz éve hasító intrikus komédia, a Farsang, főszerepben egy csóró, de telhetetlen nőcsábásszal. Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátéka – Hamvai Kornél új fordításában és átdolgozásában – 2023. március 11-től a Thália Színház Nagyszínpadán látható.



A darab főszereplője, Vida Péter

Thália Színház

Örök szerelmi zálogra vágyik? Szeretne egy eredeti da Vinci-freskót a hátára? Vagy magára varratná a román nemzeti adóhivatal logóját? Ne keressen tovább! Bukaresti tetoválószalonunk megbízható, legális és biztonságos környezetben várja vendégeit… amíg el nem jő a farsang.

A történet főhőse Nicu (Vida Péter), a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó. Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért – nem hivatalosan – befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros kulturális miniszteri állást.

Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai rettentően megnehezítik a dolgát.

Főnökének próbál mindenben falazni Iordache (Mózes András). Ő Nicu mindenes megoldóembere, akinek csak egyvalamire nincs ideje: saját céljaira. Főnökének elintézi az életét is, kimenti az összes szabadságharcos amazon karma közül, de szegény addig küzd a más ember életéért, hogy a saját „Amerikába kéne menni szerencsét próbálni” ügyét talán örökre veszni hagyja – a megbízhatatlan szeretők és önző karrierista célok oltárán.

Bonyodalomnak, szabadságharcos amazonnak és a Nicura féltékeny szeretőnek persze, itt van mindjárt Mita(Gubás Gabi) – gyönyörű, szenvedélyes, kicsit őrült, kicsit megszállott, és az érzelmeket szinte csak a végletekben képes megélni. Szerelmi csalódásában előbb öngyilkos akar lenni, később viszont rájön: annyi más ember van ebben az afférban, aki őhelyette meghalhatna.

Gubás Gabi

Thália Színház

Cracanel (Csőre Gábor), Mita férje, egy áldott jó lélek. Feleségét keresztény tetoválással szeretné meglepni, így keveredik a tetoválószalonba. Ha felesége az orra előtt csalná meg, azt sem venné észre, mert rendszerint bepárásodik a szemüvege.

Mivel Nicunak nőből sosem elég egy, a szintén csalfa Didinát (Szabó Erika) is szédíti. A nőnek meg ott van Nicun kívül a Pampon. Allítása szerint azonban előbbivel a jövőt tervezik, utóbbival meg a jelenben él, tehát ez így nem megcsalás. Amikor azonban megtudja, hogy a Nicunak nem csak ő van, hirtelen mégis előtör belőle az igény a hűségre.

Szabó Erika

Thália Színház

A felszarvazott Pampon (Bokor Barna) egész idő alatt hűtlen barátnője pasiját akarja megtalálni, és minimum kiherélni. Precíz, szorgos ember, aki tárgyi bizonyítékokkal felvértezve igyekszik a tettest kézre keríteni. Komoly szövetségese lesz ebben a küldetésben a megcsalt Mita.

A történetbe még hiányzik egy adóellenőr (Hevesi László), aki különösebben nem híve a bürokráciának és a törvényeknek, zsebre dolgozik, és egy pincér (Domokos László), aki pontosan és precízen rakja helyre a vendéget, ha az magas lóról beszél vele. Még ha nem is mondja ki, azonnal kiszúrja, ki tartozik az úri társaságba, és ki az, aki csak a szerencséjét keresi.

És amikor jön a farsang, az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás.

Az előadás szereplői Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László.

Az előadás díszlettervezője Árvai György, jelmeztervező: Szűcs Edit, zene: Márkos Albert. A produkció Keszég László rendezésében kerül színre 2023. március 11-én, a Thália Színház Nagyszínpadán.

Jegyek már kaphatók!

A figyelmetekbe ajánljuk