egy nő parfümöt fúj magára

Így fújd magadra a parfümöt, hogy tovább tartson!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy valamennyien más technikát alkalmazunk kedvenc parfümjeim használatakor: vannak, akik csak pár fújást engednek meg maguknak − szigorúan a nyakra és a csuklóra −, de olyanok is akadnak, akik a bőrük mellett a ruhájukat is illatfelhőbe borítják. De vajon mit kell tennünk ahhoz, hogy parfümünk a legtovább tartson? Elmondjuk!


A jó hír az, hogy a parfüm felvitelének módja hozzájárulhat ahhoz, hogy minél tovább tartson a hatás. Ehhez kell a szakértői tudás is, így Isabelle Langlois parfümstylist segítségével megismerhetjük a leghasznosabb trükköket.

Ez is érdekelhet: Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb parfümöt saját magadnak?

​Mik a legjobb módszerek a parfümök felvitelére?

Meleg helyen alkalmazd, ahol az illat védve van a párolgástól. Fújd nagyon közel a bőrödhöz, ne száraz helyre, hogy a parfüm a bőrre tapadjon

− magyarázza Langlois. Ide tartozik a fül mögötti és nyak hátsó része, valamint klasszikus csuklóra spriccelés. A parfümstylist a belső könyökére is kenni, ahol a bőr szintén kicsit melegebb.

​A legnagyobb parfümhibák

Vannak bizonyos dolgok, amiket valószínűleg mindannyian elkövetünk, ilyen a túlzott távolság és a kevés mennyiség.

Egyrészt, ne fújjuk a parfümöt túl messze a testünktől! Ez csak egy kis ködöt ad, és nem a teljes permetet a bőrön, amit szeretnénk. Ráadásul nem biztos, hogy az összes illatjegyet megkapjuk, mivel a molekulák nem érik el a bőrünket.

Másrészt, spricceljünk eleget! A legtöbb parfüm a piacon Eau de Toilette vagy Eau de Parfum, és nem extrait (ami 30-35%-os koncentrációt tartalmaz), így nem lesz tartós, ha csak pár fújást engedünk meg magunknak.

Ha tovább olvasnál: Eau de toilette vs. Eau de parfum – de mi a különbség?

Parfüm a ruhára és a hajra is?

egy n\u0151 parf\u00fcm\u00f6t f\u00faj mag\u00e1ra

Fotó: Shutterstock

Igen és nem. Isabelle nagy rajongója a ruhákra, különösen a sálakra és az ágyneműre való permetezésnek. De figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak az anyaggal: a selyem vagy a bőr károsodhat, ha alkoholalapú parfümöt spriccelünk rá. A parfümök magas alkoholtartalma kiszáríthatja a hajat is. Oda inkább kenjünk alkoholmentes parfüm roll-ont.

Ezeken felül van még néhány trükk, amivel tartósabbá tehetjük az illatfelhőt.

1. Legyünk nagylelkűek!

Ne legyünk szégyenlősek, ha spriccelésről van szó. Minden oldalra háromszor is fújhatunk, mert az illat elpárolog. De azért ne „mérgezzük meg” magunkat vagy a környezetünket a túl erős illattal.

2. Ismerjük a parfümöt!

A parfüm összetétele azt is meghatározza, hogyan fog viselkedni a bőrön. Ha fás, fűszeres vagy ámbrás-virágos, hosszabb ideig megmarad. A citrusos vagy könnyű virágos jegyeket tartalmazó viszont gyorsabban elillan.

3. Alkalmazzuk újra!

Az egész napos jó illat titka a többszöri permetezés. A hosszú napokon mindenképpen tartsunk magunknál egy utazó méretű parfümöt.

4. Hidratáljuk a bőrünket!

Természetesen illatos testápolót is rétegezhetünk a parfüm alá, ami egy újabb illatelemet eredményez. Ha a bőrünk hidratált, az segít, hogy a parfüm hosszabb ideig tapadjon hozzá.

Forrás: Marie Claire

A figyelmetekbe ajánljuk