Múzeumi terek mint lenyűgöző rendezvényhelyszínek (x)
Szépművészeti Múzeum

Múzeumi terek mint lenyűgöző rendezvényhelyszínek (x)

A Szépművészeti Múzeum története, épülete és gyűjteménye több mint egy évszázada része Magyarország és Európa kulturális életének. Ez a tény alapjaiban határozza meg a múzeum brandjét. Napjainkban már több mint elvárás, hogy a kulturális és múzeumi helyszíneknek stabil lábakon kell állniuk, a lehető legmagasabb színvonalon, rugalmasan kell működniük, és alkalmazkodniuk szükséges a piaci környezethez.


Mindezekből kifolyólag elengedhetetlen, hogy kiállításaikról, az ahhoz kapcsolódó termékekről, szolgáltatásokról a for profit szféra szellemében gondolkodjanak, és alkalmazkodjanak a folyamatosan átalakuló kultúra fogyasztási szokásokhoz. A Múzeum köré felépített különböző brandek, mint a Museum!Events is, azzal a céllal jött létre, hogy segítse ezt a komplex gondolkodást, a Szépművészeti Múzeum új piaci szférákba való pozícionálását.

​Museum!Events – 15 éve a rendezvénypiacon

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria hazánk első számú művészeti intézményei, kevesen tudják azonban, hogy éjjel elegáns, exkluzív rendezvényhelyszínekké alakulnak át, lenyűgöző hátteret biztosítva ezzel a céges rendezvények számára.

A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő gyűjteménnyel rendelkező múzeumok vállalti rendezvényekre is bérelhetők, de a konferenciáktól kezdve a gálavacsorákon át a kisebb létszámú állófogadásokig és termékbemutatókig számos rendezvénytípus számára megfelelőek a múzeumok terei.

Reneszánsz Csarnok

Szépművészeti Múzeum

Ezek a kulturális intézmények ilyenkor kilépnek szokásos szerepkörükből és rendezvényhelyszínné „változnak”, hogy egy felejthetetlen élményt biztosítsanak a vendégek számára. Mindezt a Museum!Events öt főből álló csapata koordinálja, akiknek célja, hogy megrendelőik érezzék: itt tartott rendezvényeikhez nem csupán egy termet bérelnek, hanem egy olyan, kincsekben gazdag kulturális közeget, ahol a klasszikus festmények szereplőivel ülhetnek egy asztalhoz a vendégeik.

A Museum!Events küldetése, hogy az intézmények művészeti értékeinek segítségével a rendezvények számára egy egyedülálló és izgalmas környezetet biztosítson.

Mivel a múzeumok nem tartoznak a hétköznapi helyszínek közé, ezért szigorú és speciális szabályok vonatkoznak az ide szervezett rendezvényekre, hiszen a műtárgyvédelmi előírások betartása, és betartatása prioritás minden esemény alkalmával. Ellentétben a szálloda és konferenciaközpontokkal – ahol már a kialakítás során fő szempont volt, hogy a lehető leghatékonyabban tudjanak alkalmazkodni a különböző rendezvénytípusokhoz –, a múzeumok kialakításakor elsőbbséget élveznek a megfelelő kiállítóterek és az alaptevékenységükhöz kapcsolódó helyszínek kialakításai. Az elmúlt 15 év alatt azonban számos innovatív fejlesztés zajlott, aminek hatására az intézmények versenytársaivá váltak a klasszikus rendezvényhelyszíneknek.

Szemléletes példa erre, hogy a Szépművészeti Múzeum egyik legkedveltebb és legimpozánsabb helyszíne, a Román Csarnok közel hetven éven keresztül raktárként üzemelt, a felújításkor azonban a fő kritériumok között szerepelt, hogy a rendezvényszakma élvonalába is sikeresen pozícionálja magát, mint bérelhető rendezvényhelyszín. Ennek hatására került például közvetlenül a csarnokba nyíló, professzionális, cateringegységet kiszolgáló háttérterület is a megvalósítandó helyiségek listájára.

Román Csarnok

Szépművészeti Múzeum

A rendezvénypiacra való integrálás célkitűzései között szerepelt továbbá a Museum!Events weboldalának fejlesztése és korszerűsítése, ahol az érdeklődők minden információt megtalálhatnak arra vonatkozóan, milyen kritériumokkal, milyen helyszíneket bérelhetnek a különböző eseményekre. Mindezt úgy, hogy akár egy kattintással elérhetik a weboldalon található VR-túra felületét is, ahol nemcsak körbejárhatják a bérelhető helyszíneket, de a különböző csarnokokban a különböző rendezvénytípusoknak megfelelő berendezési terveket is megtekinthetik, megkönnyítve ezzel a rendezvényszervezők munkáját.

Az épületek lenyűgöző építészete, a nemzetközi művészeti világba is sikeresen integrálódó gyűjtemények, a korszerű technikai háttérrel rendelkező csarnokok, és az egyedülálló rendezvényeket kiegészítő programok sokszínűségének közös fúziója jelenti a Museum!Events csapata számára a rendezvény művészetét.

Több, mint rendezvényhelyszín - Kulturális küldetés

A múzeumok különböző csarnokainak és termeinek értékesítése mellett a Museum!Events kiemelt küldetésének érzi, hogy a művészeti alkotások az egyes rendezvények összetevő elemei legyenek. A múzeumi tartalmak kreatív felhasználásával így nemcsak exkluzív hátteret biztosítanak az események számára, de a maradandó élményt is garantálják. Számos különböző program közül válogathatnak az ügyfelek: az esti rendezvények alatt exkluzív körülmények között tekinthetik meg a tárlatokat, de akár csoportos tárlatvezetésekre vagy specifikus interaktív élményprogramok szervezésére is van lehetőség. Rejtvényes feladványok, nyomozós játékok vagy kvízes modulok segítségével teremtenek kapcsolatot a remekművek és a vendégek között. A múzeumok csarnokai, tehát nemcsak mint rendezvényhelyszínek funkcionálnak, de egyedülálló módon kulturális programlehetőséget is kínálnak a vendégek számára.

Reneszánsz Csarnok

Szépművészeti Múzeum

A figyelmetekbe ajánljuk