SUP deszkázás ősszel? Mutatjuk a legjobb túraútvonalakat!

SUP deszkázás ősszel? Mutatjuk a legjobb túraútvonalakat!

A SUP azon kevés vízi sportok közé tartozik, amelyet addig lehet élvezni, amíg be nem állnak a fagyok. Ezért kár lenne lemondani az élményről, és nem megcsodálni az őszi vízi élővilág szépségeit. Az alábbiakban adunk pár tippet, hova érdemes kirándulnunk az élvezetes őszi SUP deszkás élményért.


Balatoni naplementék

A Balaton naplementéinél kevés szebb naplemente akad. Főleg igaz ez ősszel, amikor az aranyló surlófény megvilágítja a nádasok buja telepeit és a víz kékjét. Ezért ha egy igazi relaxáló SUP élményre vágyunk, ne hagyjuk ki még ősszel sem a Balatont. Több szempontból is nagyon jól fogjuk érezni magunkat. Egyrészt szezonon kívül végre tömegnyomor nélkül élvezhetjük a tópartot, másrészt ez pont emiatt egy kivételes alkalom lesz arra, hogy meghallhassuk a tó valódi hangjait – a turisták zaja nélkül. A balatoni SUP útvonalak beszálló helyeit elérjük Siófoknál, Balatonfűzfőnél és Balatonalmádinál is.

Tokaji kirándulás a színes őszi falevelek között

Tokaj és a hegyvidék igazán varázslatos látványt nyújt ősszel. Ha csak végignézünk a Tisza ősi kanyarulatain, akkor láthatjuk, hogy az ősz igazán élettel teli még ilyenkor is. Madarak, kétéltűek és halak csodálatos élővilága elevenedik meg a szemünk előtt az ősi vadregényes táj ölében. Egy SUP kirándulás pont tökéletes helyszín lesz tehát erre, és nyugodtan összeköthetjük a tokaji pincék kínálta mennyei borok megkóstolásával is. Persze, szigorúan csak a SUP túra után! A tokaji vízre szállást megtaláljuk a Vízitúra Központnál.

Őszi szépségek a Tisza-tónál

A Tisza-tó nem véletlenül hazánk egyik legszebb élővilágú tavai közé tartozik. A gazdag flóra és fauna pedig még ősszel is számtalan élményt nyújt. Érdemes ezért becsomagolni a SUP deszka felszerelést is, ha épp arrafelé vesz majd az utunk. A Tisza-tavi útvonalak ugyanis azon kívül, hogy csoda szépek, nagyon jól kiépítettek. Ez pedig azt jelenti, hogy varázslatos kis kanyargós utacskákon járhatjuk be szinte az egész tavat. Az utak olyan kis öblökbe vezetnek, ahol számtalan különleges növény és élőlény fogad minket. A Tisza-tó pont a jó kiépítettsége miatt egyébként akkor is ajánlott, ha például kezdőkkel együtt mennénk a vízre. A tavon több beszálló pont is akad, Abádszalók és Poroszló tökéletes pontok lehetnek. (x)

A figyelmetekbe ajánljuk