Nyári kellék: átlátszó SUP deszka, amivel ablakot nyithatunk a tengerre
Facebook/LOEVA

Nyári kellék: átlátszó SUP deszka, amivel ablakot nyithatunk a tengerre

Itthon sajnos nem vennénk nagy hasznát, de a kristálytiszta tengervízben különleges élményt nyújthat.


Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb nyári kellékévé nőtték ki magukat az úgynevezett SUP deszkák. Szinte mindenki találkozott már velük a strandokon, nem kell bemutatni. Azonban a francia Loeva márka egy olyan evezőtáblát dobott a piacra, amitől a lábunk alatt szó szerint ablakot nyithatunk a tengerekre és a benne lévő élőlényekre.

A cég legújabb találmánya ugyanis egy átlátszó, akrilüvegből készült deszka, ami szinten eggyé válik a vízzel.

A most bemutatott termék 3,25 méter hosszú és 79 centiméter széles és az akrilüvegnek köszönhetően ütés- és karcálló felületű is, ráadásul az akrilt összekötő részt egy, a repülőgépek borításánál is használt karbonszálas anyag köti össze, ami teljes mértékben csúszásmentes. Ide kell majd állni a használatakor.

És ha ez még nem lenne elég: a deszka mindkét oldalát hófehér, akkumulátorral tölthető LED kivilágítás díszíti, hogy sötétben még különlegesebb legyen az élmény. Mindez 15 méteres hatótávolsággal rendelkezik, így a sötétségben is biztonságosan lehet evezni.

A gyártó a terméket limitált szériaként dobta a piacra, ezért minden egyes deszka sorszámot kapott. De nem lennénk meglepve, ha a közeljövőben egyre több helyen bukkanna fel hasonló próbálkozás.

(Robb Report)

A figyelmetekbe ajánljuk