A sötétítő roló és a terek tudatos fényei (x)

A sötétítő roló és a terek tudatos fényei (x)

A lakóterek komfortjához szorosan hozzátartoznak a fények is, legyen az mesterséges vagy természetes. Míg előbbi szabályozása egyszerűbb, utóbbihoz már szükség lehet bizonyos kiegészítőkre. Ezek azonban ma már egyszerűen beszerezhetők, akár tetőtéri ablakokra is.



Kapu a környezetre

Bár a lakóterek kényelmének kérdésköre meglehetősen szubjektív, mégis léteznek olyan univerzálék, melyek minden háztartásra igaznak mondhatók. A bútorok, kiegészítők és más kényelmi eszközök változhatnak ugyan, de az biztos, hogy a fény megfelelő szabályozása minden esetben fontos. A mesterséges fény, vagyis a lámpák és világítótestek lehetőségei is külön cikket érdemelnének, ám a természetes napfényről is mindenképpen érdemes beszélni. Enélkül ugyanis nehéz elképzelni a mindennapokat.

Egy napfényben úszó szoba sokkal pozitívabb érzetet kelt, otthonosabb hangulatot teremt és energetikai szempontból sem utolsó. A napfényre gyakorlatilag minden élőlénynek szüksége van, így fontos, hogy a lakóterekbe is bejuthassanak a sugarak. Bizonyos esetekben azonban az is legalább ennyire fontos, hogy ez szabályozható legyen, ezzel is tovább növelve a kényelmi szintet. Ebben lehet segítségünkre egy sötétítő roló ablakra szerelése, mely elegánsan oldja meg a kérdést.

Ha kell a sötét

A sötétítő roló lényegében tehát arra szolgál, hogy a saját igényeink szerint szabályozhassuk a szobákba jutó napfény mennyiségét. A fényzáró rolóval ellentétben ez a megoldás nem feltétlenül biztosít teljes sötétséget, de jelentős mértékben képes megszűrni a napsugarakat. Erre sok esetben szükség is lehet, hiszen például nyáron a forró napsugarak túlzott mértékben felmelegíthetik a helyiségeket. De az is lehet, hogy adott esetben a sötétítő roló egyszerűbb célokat szolgál, például egy délutáni sziesztát.

A sötétítő roló utólag is könnyedén telepíthető, így akár már az ablakok beszerelése után is megoldható a fény manuális szabályozása. A megoldás természetesen tetőtéri ablakokra is elérhető, így a speciálisabb körülmények sem jelentenek kihívást. A sötétítő rolók palettája meglehetősen széles, így szinte teljes mértékben személyre szabható megoldást kaphatunk. Egyszerű, elegáns és hatékony megoldás a napfény szűrésére.

Praktikus szerkezet

A sötétítő roló kínálatban amellett, hogy akár több különböző szín közül választhatunk, más kényelmi szempontok is érvényesíthetők. Ezek kombinációjával pedig egy esztétikájában és funkciójában is kifogástalan eszközt szerezhetünk be. A sötétítő roló fokozatmentesen állítható, így valóban mi határozzuk azt meg, hogy mennyi fényt szeretnénk beengedni a szobákba. A teljes sötétség mellett így lehetőség van hangulatos, félig napfényes megoldásokra is. Mindezt kényelmes, manuális módon.

Ha még magasabb szintre szeretnénk emelni a komfortot, a belső sötétítő roló mellé választhatunk egy külső hővédő rolót is, mely nem csupán a fényt, de az általa közvetített hő jelentős részét is képes megfogni. Ezáltal pedig a szobák és tetőterek akár nyáron is folyamatosan kellemes hőmérséklettel rendelkezhetnek anélkül, hogy klímát üzemeltetnénk. A sötétítő roló tehát önmagában is hatékony megoldás, a kombinációs lehetőségek révén pedig szinte utánozhatatlan.

A figyelmetekbe ajánljuk