windsori víg nők globe

Április 23-án lesz William Shakespeare születésnapja, valamint halálának évfordulója is. A Pannonia Entertainment két előadást is közvetít a jeles nap alkalmából.


A Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tiszteleg világhírű drámaíró előtt, ezeket a Pannonia Entertainment közvetíti.

A The Royal Shakespeare Company-t, amely fennállásának 60. évfordulóját ünnepli, az egyik legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon, amely WilliamShakespeare szellemi örökségét ápolja. Az utóbbi évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkciót láthatott a nagyközönség a társulat előadásában.

Ezekben az előadásokban olyan sztárokat is szerepeltettek, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban elindította moziközvetítéseit is, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatott a közönség. A magyar felirat műfordítások alapján készült.

Az egyik előadás, melyet megtekinthetünk, a Sok hűhó semmiért, ezt 2021. április 23-án 18:00 órakor vetítik. A Royal Shakespeare Company feldolgozása az első világháború után, egy mulatságban játszódik. A darabban elszabadulnak a szenvedélyek, kiábrándulnak a szerelmesek, a boldogság pedig elillanni látszik, ám a nap végére a dolgok a helyükre kerülnek. A fordítás Mészöly Dezső műfordítása alapján készült.

A mások előadás a Globe Színházban bemutatott A windsori víg nők. Ezt 2021. április 24-én, 18:00 órakor láthatja ingyenesen a közönség. Ebben a komédiában a ravasz, csábító Falstaff visszatér Windsorba. A leszegényedett lovag elhatározza, hogy elcsábít két gazdag férjes asszonyt is, ám ők hamar rájönnek, hogy ugyanazt a szerelmeslevelet kapták meg. Ekkor elhatározzák, hogy egy csellel megfordítják a helyzetet, ez adja a helyzetkomikumot.

Az előadások felvétele április 25-ig megtekinthető a Pannonia Entertainment online csatornáját, melyekre itt válthatunk jegyet . A jegyárak 1900 és 3900 forint között vannak.

(Forrás: Fidelio)


A figyelmetekbe ajánljuk